Felix Hernandez tekent recordcontract bij Mariners

Door

Tampa Bay Rays v Seattle MarinersStartend werper Felix Hernandez heeft zijn contract bij de Seattle Mariners verlengd. De 26-jarige Venezolaan verbindt zich voor nog eens vijf jaar aan zijn huidige werkgever. In die vijf jaar betaalt Seattle naar verluidt 135,5 miljoen dollar aan zijn Ace, die daarmee een salarisverhoging krijgt ten opzichte van de 39,5 miljoen dollar die hij de komende twee jaar nog verdient in Seattle.

Recordcontract

Het contract betekent voor King Felix een record: nooit eerder kreeg een pitcher een hoger salaris op jaarbasis; de deal levert hem immers een slordige 27,1 miljoen dollar per jaar op. De Mariners verzekeren zich met de deal van de diensten van hun Ace voor de komende vijf seizoenen. Opvallend is wel dat Hernandez pas na het 2014-seizoen free agent had kunnen worden. Seattle had dus nog even kunnen wachten met het openbreken van zijn contract, maar koos er voor om nu al actie te ondernemen en vijf jaar toe te voegen aan het dienstverband van Felix Hernandez.

Bepalend voor toekomstige contracten

Het recordcontract kan ook voor andere teams in de MLB gevolgen hebben. Diverse andere werpers kunnen na 2013 en 2014 free agent worden, waaronder Justin Verlander en Clayton Kershaw. De verwachting is dat de deal die Hernandez heeft gekregen de markt zal bepalen voor andere top pitchers. Met zijn nieuwe contract in zijn achterzak staat Hernandez tot en met 2019 op de payroll van de Mariners voor in totaal 175 miljoen dollar. Verlander en/of Kershaw zouden als eerste pitchers over de 200 miljoen-grens heen kunnen komen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen