Fehr: ‘Blijven werken aan veiligheid in NHL’

Door

De hersenschuddingen die spelers oplopen in de NHL zijn verdubbeld sinds vorig seizoen en de general managers van de teams zoeken een manier om het spel wat trager te laten gaan, zodat deze tendens doorbroken kan worden.

Dinsdag startte een vergadering van die managers waar ze drie dagen zullen praten over allerlei zaken in de NHL, maar dit onderwerp stond bovenaan de agenda.

Na de eerste dag kwam men tot een overeenkomst dat alle hoofdblessures beter moeten worden opgevolgd. Een speler zal direct door een dokter moeten worden onderzocht in de kleedkamer, waar het eerder voldoende was als de trainer een check deed op de bank.

Donald Fehr, voorzitter van de spelersvakbond, liet in een persbericht weten dat hij de veranderingen zal steunen: ,,We zijn er zeker van dat ieder team in de NHL de veranderingen zal doorvoeren,” zei hij. ,,Dit is een belangrijke stap om de veiligheid van de spelers te verbeteren, en het beleid rond hersenschuddingen is er eentje waar we moeten aan blijven werken.”

Er zijn nog andere veranderingen mogelijk. De snelheid van de sport is al langer een attractie, maar door de stijging van de hersenschuddingen en twee recente voorbeelden van supersterren die uitvallen zal er meer druk zijn om de regels mogelijk te herzien.

Max Pacioretty van de Montreal Canadiens en Sidney Crosby van de Pittsburgh Penguins liepen beiden een hersenschudding op waardoor ze al een tijdje uit de roulatie zijn.

Zulke blessures maken de fans ongelukkig met het spel en sponsor Air Canada dreigde er zelfs al mee om geen geld meer te betalen. Hierdoor is het goed mogelijk dat er in de toekomst aanpassingen gedaan zullen worden.

Foto: media.thestar.topscms.com

Ook leuk om te lezen