Favre neemt officieel afscheid van NFL

Door

Brett Favre, quarterback van de Minnesota Vikings, heeft officieel zijn pensioenspapieren ingediend bij de NFL. Dat deed hij al in 2008, toen hij tijdens een ontroerende persconferentie officieel afscheid nam van ‘zijn’ team, de Green Bay Packers.

Dat afscheid belette hem niet om terug de schoulderpads aan te trekken, voor de New York Jets. Maar de keuze om in 2009, na een jaartje als Jet, naar de aartsvijand van de Green Bay Packers te trekken deed heel wat hoofden keren in en rond de NFL.

In het eerste seizoen als starter bij de Minnesota Vikings kon hij het team direct naar de NFC Championship game dirigeren, waar ze tenonder gingen tegen de New Orleans Saints. Het voorbije seizoen was heel wat minder. De Vikings misten de play-offs, Favre zijn reeks van opeenvolgende wedstrijden werd gestopt door blessures en zijn lichaam kon de NFL duidelijk niet meer aan.

Zijn laatste moment in de NFL was dan ook typerend: een sack door een speler van de Chicago Bears, op het koude, bevroren veld van de University of Minnesota Golden Gophers. Hij gooide slechts 11 touchdownpassen, maar wel 19 interceptions. Hij gooide voor dit seizoen nog nooit minder dan 18 touchdownpassen in een seizoen als starter.

Als het aan Vikings-head coach Leslie Frazier ligt dan keert Brett Favre nooit meer terug naar de NFL en sowieso niet naar Minnesota: ,,Ik kan geen enkele reden bedenken waarom ik de telefoon zou nemen en hem zou vragen om terug te keren, echt geen enkele reden,” klonk Frazier stellig.

In zijn carrière speelde Brett Favre 302 wedstrijden, gooide 508 touchdownpassen en won hij 1 Super Bowl, in 1996 tegen de New England Patriots. De plaats van Favre in de Hall Of Fame is al zo goed als binnen, nu enkel afwachten of hij zijn opname erin weer met een jaartje zal uitstellen.

Foto: media.lehighvalleylive.com

Ook leuk om te lezen