Favre maakt rentree en raakt weer geblesseerd

Door

De avond was nog zo goed begonnen voor Brett Favre. De 41-jarige Minnesota Vikings-quaterback stond zeer verrassend aan de kick-off van het thuisduel tegen de Chicago Bears. Binnen vier minuten zorgde een pass van Favre ervoor dat Percy Harvin de eerste touchdown van de wedstrijd kon scoren voor de Vikings.

Het leek de start te zijn van gedenkwaardige laatste thuiswedstrijd van Favre voor de Vikings. ,,Ik keek hier echt naar uit, wetende dat het mijn laatste thuiswedstrijd zou zijn,” gaf de legendarische quaterback toe. ,,En het mag dan maar misschien raar klinken, maar ik keek ook er enorm naar uit om in deze winterse omstandigheden te mogen spelen.” De temperatuur daalde maandagavond naar een gevoelstemperatuur van -15 graden.

Toch duurde de hosannastemming niet lang. Gedurende het tweede kwart werd hij omver gebeukt door Bears-defensive end Corey Wootton. Favre moest het speelveld verlaten met een hersenschudding en moest lijdzaam de rest van de wedstrijd toekijken vanaf de bank. De Vikings verloren het duel uiteindelijk met 40-14.

,,Ik ben toch blij dat ik het maandagavond geprobeerd heb,” zei Favre na de wedstrijd. In aanloop van het duel zag het er lange tijd niet naar uit dat de quaterback zou spelen in verband met een schouderblessure die hij twee weken geleden opliep in het duel met de Buffalo Bills op 5 december. ,,Hoe de toekomst er nu uit ziet weet ik ook niet, dat wordt weer afwachten.”

Door deze woorden is het nog maar de vraag of Favre enig hoop heeft nog te kunnen spelen in de Vikings laatste twee wedstrijden tegen de Philadelphia Eagles en de Detroit Lions.

Dit seizoen, zijn twintigste in totaal, heeft Favre nog niet gegeven waar hij op hoopte. Hij gooide maar liefst al vijftien interceptions dit seizoen en de Vikings zijn al weken uitgeschakeld voor eventuele plaatsing voor de play-offs. ,,Toch had ik dit seizoen nooit willen missen,” erkende Favre. ,,Het hoort allemaal bij de sport. Ik geniet nog steeds net zo veel van een bal gooien als op de dag dat ik begon.”

Foto:dmzsports.files.wordpress.com

1 Reactie
  1. Joep 7 jaar ago

    En elke keer als je denkt dat er niets meer kan gebeuren wat zijn beslissing(en) om door te gaan nog jammerlijker maken…Zelden iemand zo zijn eigen reputatie om zeep zien helpen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen