Fantasy Football Review

Door

Detroit Lions v Green Bay Packers
Het Fantasy Football seizoen zit er op. Helaas! Wat waren de opvallendste spelers in positieve en negatieve zin van dit seizoen. We zetten ze op een rijtje voor je.

Top 10 Als we kijken welke spelers de meeste punten gescoord hebben dan zien we vooral veel QB’s in de top 10. Niet verwonderlijk natuurlijk aangezien zij de bal het meest in hun bezit hebben tijdens en dus de meeste kans op punten hebben. Acht van de tien meest scorende spelers zijn QB’s. Alleen DeMarco Murray en Le’Veon Bell, beide running backs, spelen op een andere positie. De eerste WR is te vinden op plaats zestien. Te weten Antonio Brown van de Pittsburgh Steelers.
Voor de volledigheid de gehele Top 10

 1. Aaron Rodgers
 2. Andrew Luck
 3. Russell Wilson
 4. Peyton Manning
 5. Ben Roethlisberger
 6. Drew Brees
 7. Demarco Murray
 8. Le’Veon Bell
 9. Matt Ryan
 10. Tom Brady
7 Reacties
 1. Fabian 6 jaar ago

  Ik dacht mazzel te hebben door zowel Ray Rice als Adrian Peterson te hebben gedraft…

  • Mark Meijering 6 jaar ago

   Tja, das wel balen. Wie had je als vervangers? Ging je voor Forsett en Asiata? of heb je andere keuzes gemaakt voor bijv C.J. Anderson van de Broncos

 2. Dennis 6 jaar ago

  Volgend jaar houd ik iig Odell Beckham Junior als een keeper wat een beest!

  • Mark Meijering 6 jaar ago

   Dat was de revelatie van het seizoen. Moet raar lopen wil hij geen ROY worden. Goed dat je hem houdt. Heb je iig een plaats bezet EN het kost je geen hoge drift pick in je keeper league!

 3. Wieger 6 jaar ago

  “Rob Gronkowksi heeft een straatlengte (30 punten) voor op de nummer twee (Antonio Gates) en er zijn in totaal tien kickers die 140 punten of meer hebben laten optekenen. Daarmee scoren ze meer punten dan alle andere TE’s met uitzondering van Gronk en Gates. Dat geeft te denken voor de draft van volgend jaar.”

  Ik denk dat deze quote alleen maar het belang van een echt goede fantasy Tight End weer geeft. Verschil tussen de nummer 1 Gronk met een gemiddelde van 11.1 en nummer 2 Gates 9.3 is 1.8 punt per wedstrijd en het verschil met nummer 12 Donnell 5.3 is zelfs 5.8. Zonder week 17 waarin de meeste leagues al zijn afgelopen en Gronk rust kreeg is dat zelfs 2.4 punt verschil tussen 11.9 Gronk en 9.5 Gates.
  Bij de Kickers is het verschil tussen Gostkowski 10.5 en nummer 2 Parker 9.9 maar 0.6 punt en tussen nummer 1 en nummer 12 Sturgis 8.3 maar 2.2 punten per wedstrijd.
  Dus het verschil tussen de nummer 1 TE en nummer 2 TE was dit seizoen groter dan het verschil tussen de nummer 1 K en de nummer 12 K, maw een goede TE is veel waardevoller dan een goede K.
  Overigens heb ik dit zelf ook gemerkt, aangezien ik mijn Fantasy League mede heb gewonnen door zowel Rob Grownkoswki en Julius Thomas in mijn team te draften. Thomas eindigde het seizoen slecht, maar haalde over de eerste 10 weken wel een gemiddelde van 11.9 punten, toevallig hetzelfde als de 11.9 die Gronkowski haalde over alle 16 weken en beiden veel meer dan de concurrentie. Het koste natuurlijk wel hoge draftpicks, maar twee top TE’s hebben is geen overbodige luxe aangezien de blessuregevoeligheid van de positie. En daarnaast kan je een Kicker niet op FLEX zetten en een (goede) TE wel.

  • Mark Meijering 6 jaar ago

   Een mooie analyse Wieger! Daarin laat je zien dat er maar een handjevol degelijke fantasy Tight Ends waren afgelopen jaar. Met de quote wil ik natuurlijk niet zeggen dat je kickers boven TE’s moet draften 😉 Eerder dat als je geen goede (Gronk, Gates, Thomas) kunt pakken je beter kunt investeren in andere posities.

 4. Alex 6 jaar ago

  Leuke analyse Mark, de running backs waren dit jaar toch wel een verrassing. Alleen Bell en Murray in top 10, maar toch wel nieuwe namen met bv CJ Anderson en Forsett. Gelukkig had ik in Lacy in de meeste van mijn leagues en kon een paar van de nieuwe namen oppakken gedurende het seizoen !

  Ga je ook een fantasy update voor de MLB maken dit jaar ?

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen