Fantasy Football recap: McCoy, Broncos, Lions, Cook

Door

Philadelphia Eagles v Washington Redskins

Wie had gedacht dat LeSean McCoy, gevolgd door Terrelle Pryor en Shane Vereen en daarna pas Adrian Peterson, de meeste rushing yards had van alle spelers in de eerste week van de NFL? Dat Calvin Johnson en Dez Bryant tegenvallende fantasy statistieken zouden hebben?

Weinig fantasy spelers zullen Vereen boven Ridley hebben gekozen en van Johnson en Bryant wordt verwacht dat ze de meeste touchdowns binnenhalen dit seizoen. Zo zie je maar dat elke NFL wedstrijd je fantasy team kan maken of breken!

Denver Broncos
Voor fantasy spelers die meer dan één speler van de Denver Broncos in hun league hebben moet de eerste speeldag uiterst succesvol geweest zijn. Peyton Manning was geweldig. 46 punten is een uitzonderlijk hoge score voor een standaard leauge, en zijn score was de topscore van deze week.

Wes Welker en Demaryius Thomas zijn top wide receivers en Julius Thomas was misschien wel de grootste positieve verrassing van de eerste speeldag. Laatstgenoemde spelers hadden allen twee TD’s en meer dan honderd receiving yards!

Verrassingen
Andere verassingen deze eerste week waren de running game van de Detroit Lions. De Dallas Cowboys D/ST en St Louis TE Jarred Cook.

Reggie Bush lijkt in Motor City zijn running game hervonden te hebben en running mate Joique Bell scoorde twee TD’s. Dat tezamen met Johnson maakt Detroit aanvallend een geweldig team. Voor de fantasywaarde van Megatron moet echter wel gevreesd worden. Als Bell nog beschikbaar is in je leauge: voeg hem toe aan je team als free agent of via een waiverclaim.

De nieuwe verdedigende coach Monty Kiffin had al gewaarschuwd voor de Dallas Cowboys D/ST. Dat dit meteen resulteerde in zes turnovers mag verrassend genoemd worden. Ook voor de Cowboys D/ST geldt: voeg ze toe.

Jarred Cook maakte de in St Louis hoge (maar buiten St Louis lagere) verwachtingen waar, door twee TD’s te scoren. In een onervaren aanval van de Rams moet hij voor stabiliteit zorgen. Dat moet resulteren in een geweldig seizoen. Cook is een mooie upgrade voor de TE positie, al is hij alleen via een trade te verkrijgen.

Players to Watch week twee

  • Stevan Ridley, New England Patriots. Komt hij uit het ‘doghouse’ van coach Belichick? Een gemiddelde van vijf yards per rush de eerste anderhalve kwarten helpt wellicht. Al moet hij dan niet weer de bal uit zijn handen laten glippen.
  • Calvin Johnson, Detroit Lions. Gaat hij voor en big game 200 receiving yards en twee TD’s?
  • Harry Douglas, Atlanta Falcons. Met een Roddy White op halve kracht worden er meer ballen op Julio Jones en Douglas gegooid.
    De Terrelle Pryor en Darren MacFadden combi in Oakland. Zetten zij hun goede eerste week door?

Volgende week maandag weten we de antwoorden op deze vragen!

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen