Fantasy Football Preview: Chiefs, Eagles, Richardson, Blessures en Gronk

Door

Buffalo Bills v New England Patriots

Revenge is sweet. Andy Reid moet heerlijk geslapen hebben na de overwinning afgelopen donderdag van zijn Kansas City Chiefs op zijn voormalige team de Philadelphia Eagles. Vanuit fantasy oogpunt deden QB Alex Smith an RB Jamaal Charles het prima. De D/ST van de Chiefs gooit ook hoge ogen en heeft de laatste weken weinig punten tegen gekregen. Het overwegen waard indien je D/ST dit weekeinde te veel punten tegen krijgt.

Bij de Eagles viel Michael Vick tegen. Vorige wedstrijd nog weergaloos, nu drie interceptions. Met de aanval van de Eagles waarbij er veel vrije mensen zijn moet deze mindere wedstrijd als een incident gezien worden. Datzelfde geldt voor het magere resultaat van DeSean Jackson. Op je roster houden deze toppers.

Richardson
De Indianapolis Colts zagen hun startende running back, Vick Ballard, met een blessure afhaken en haalden een geweldige opvolger in Trent Richardson. De nummer 3 van de draft class van 2012 gaat nu samenspelen met de nummer 1 uit diezelfde draft: Andrew Luck. Richardson gaat eindelijk laten zien wat voor fantasywaarde hij heeft, met een vele malen betere offensive line die mooie rushing lanes voor hem gaat creëren. En dat terwijl hij aan het begin van het fantasyseizoen, als RB van de Cleveland Browns, al in de top 10 van de running backs geklasseerd was. Indianapolis houd je vast!

Blessures
Van de running backs die afgelopen zondag met blessures het veld moesten verlaten zijn Steven Jackson en Eddy Lacy minimaal 2 weken uitgeschakeld. Zij spelen zeker niet. Vanuit Detroit komen positieve geluiden dat Reggie Bush kan aantreden tegen de Washington Redskins. Niet dat het per sé noodzakelijk is. Met de formidabele Megatron tegen de slechte pass defense van de Redskins en een meer dan goede RB Joique Bell moeten de Skins verslagen kunnen worden. Toch is het voor fantasy eigenaren van Bush natuurlijk prettiger dat hij speelt.
Ray Rice is het grootste fantasy risico om in je starting line up te laten staan. Momenteel wordt zijn status als game time decision aangegeven. Heb je hem in je team dan heb je een stevig knoop om door te hakken.

Gronkowski
Velen zullen wachten op de terugkeer van Rob Gronkowski. De meest succesvolle TE van de afgelopen jaren. De geluiden uit New England zijn conflicterend. Zo zou hij zeker spelen, dan is het weer 50-50, dan weer een game time decision. Gronk maakt niet alleen je TE positie beter, ook alle andere aanvallende spelers van de Patriots zullen hoger aangeslagen worden. Gunstig dus voor teams met Tom Brady, Aaron Dobson en Stevan Ridley. Dat is de fantasyimpact die Gronkowski zal gaan hebben als hij weer gaat spelen. Of dat dus deze week al zijn? Als Gronkowski eigenaar hoop ik van wel, al reken ik er niet op. Charles Clay van de Miami Dolphins is een mooie optie voor het geval Gronk niet gaat spelen. Clay is momenteel de primaire TE van de Dolphins en dat is punten gegarandeerd.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen