Fantasy Factory: Vroege trends onder de loep

Door

fantasy factory

De eerste weken van het seizoen is het opletten geblazen als fantasy owner. Vaak wordt nu pas duidelijk welke rol een speler heeft een in een rotatie. Zo is Andre Iguodala bijvoorbeeld een reserve geworden. Tevens wordt het zichtbaar welke spelers een zomer hard aan hun spel hebben gewerkt en beter beginnen te spelen.In deze tijd kan je vaak hele bruikbare spelers vinden. Laten we vandaag wat trends van de eerste week onder de loep nemen.

Los Angeles Lakers v New York Knicks

Kobe is Kobe

De Los Angeles Lakers zijn 0-2 aan het seizoen begonnen en verloren in een week tijd tweevoudig MPV Steve Nash en de veelbelovende rookie Julius Randle. De line-up van de mannen in het paars en goud is om droevig van te worden. Nu is het vaak zo dat bij droevige teams veel fantasy waarde met zich meebrengen. Dat gaat in dit geval niet op. Carlos Boozer en Jeremy Lin zijn door de blessures verzekerd van meer speelminuten, maar hebben tot daarin tot dusver niet kunnen imponeren.

Kobe Bryant heeft in twee duels 42 schoten gelost en dat volume zal de rest van het seizoen aanhouden, aangezien hij met afstand de beste speler is in de selectie. Ik verwacht van de Black Mamba gemiddeld zo’n 27 punten, maar een beneden gemiddeld schotpercentage van zo’n 44 procent.

Vol van Cole De Miami Heat begonnen het seizoen met een overwinning op de hoger ingeschatte Washington Wizards. Ervaring met presteren onder druk leek de doorslag te geven in het boeiende gevecht. Dwyane Wade zette de American Airlines Arena in vuur en vlam door twaalf punten te maken in de laatste minuten van het duel en kan dus nog steeds de kar trekken. Het was echter Chris Bosh die boven het maaiveld uitstak. Met 26 punten (8-16 FG, 3-4 3pm, 5-5 FT) en vijftien rebounds speelde hij een strakke wedstrijd. Als hij dit kan volhouden is hij een top tien fantasyspeler. John Wall had zijn handen vol aan Norris Cole, die de voorkeur kreeg boven Mario Chalmers. Cole was goed voor 23 punten, een career high. Hij heeft naar verluid hard aan zijn driepuntschot gewerkt. Als je ruimte heb op de bank is hij een plekje waard.

Ook leuk om te lezen