Fantasy Factory: team van het jaar

Door

fantasy factory

Het reguliere seizoen zit er bijna op en terwijl sommige clubs  vechten voor een laatste play-off plekje, strijden miljoenen mensen voor het kampioenschap en bijbehorende de fantasykroon in hun eigen league. Mocht je nog in de running zijn voor een prijs, dan heb je waarschijnlijk een van de onderstaande spelers. Deze week de laatste Fantasy Factory van het jaar, met daarin een team met de best presterende fantasy spelers.

Point Guard: Kyle Lowry (Average Draft Position (ADP): 95, Player Rater: 14)

1

Lowry had voor aanvang van dit seizoen een reputatie als wisselvallige speler, die mogelijk minuten kwijt zou raken aan concurrent Greivis Vasquez. Daarbij werd de bonkige guard omringd door transfergeruchten, waardoor zijn fantasywaarde in nevelen was gehuld. Het werd echter snel duidelijk dat Lowry dit seizoen ging vlammen, met als motivatie de mogelijkheid op een dik verbeterd contract aan het einde van het seizoen. Met gemiddeldes van 17.8 punten, 7.6 assists, 1.6 steals en 2.3 driepunters deed hij niet onder voor elite point guards als Russell Westbrook en Kyrie Irving. Bovendien was hij weinig geblesseerd, wat weinig point guards kunnen zeggen dit seizoen. Lowry, de grootste snub voor de All-Star game, leidde de Toronto Raptors naar een hoge klassering in de Eastern Conference en zijn plek in dit team is welverdiend.

Shooting Guard: Goran Dragic (ADP: 64, PR: 17)

spin

Samen met Lowry de grote afwezige tijdens All-Star Weekend. Een paar jaar terug deelde hij bij de Houston Rockets nog minuten met de huidige guard van de de Raptors. Toen Lowry dat jaar geblesseerd raakte greep Dragic zijn kans. Destijds was hij van grote waarde in fantasyleagues. Wie Dragic van de waiver wire  wegkaapte maakte gigantische sprongen op de ranglijst. Na een tegenvallend eerste jaar bij de Phoenix Suns was zijn draftpositie gedaald tot een zevende ronde pick. Dat zal volgend jaar zeer zeker niet het geval zijn. Zijn uitstekend schotpercentage van .509 % is ongekend voor een speler die 1.6 driepunters per duel raak schiet. Daarbij een scorende guard met 20.3 punten en zes assists. Nu nog de play-offs halen, iets wat niemand voor mogelijk hield aan het begin van het seizoen.

Small Forward: Trevor Ariza (ADP: x, PR: 32)

arizaHOF

De goede prestaties van de Washington Wizards worden dikwijls aan een verbeterde John Wall gelinkt. Maar Wall is niet de enige die zijn game naar het volgende level heeft gebracht. Ariza is een belangrijke schakel met goed spel aan beide kanten van de veld. Het gehele seizoen is hij een uitstekende bron voor driepunters (2.4) en steals (1.7). Ariza speelt met afstand het beste seizoen uit zijn loopbaan en zijn prestaties van dit seizoen waren vooraf niet te voorspellen. Hij werd veel dan ook niet gedraft in het merendeel van de fantasyleagues. Diegene die hem later in het seizoen wisten toe te voegen zullen daar absoluut geen spijt van hebben gehad!

Power Forward: Paul Millsap (ADP:58, PR: 22)

ibaC25KwZQ94Kn

Op het moment van schrijven is Millsap bezig met een opmerkelijks reeks van zes dikke double-doubles. Ik kan niet zeggen dat het me echt verbaasd. De speler van de Atlanta Hawks is een zeer begaafde speler, die in de draft door velen onterecht werd onderschat. Zijn kracht in fantasy ligt in categorieën waar weinig andere big men van waarde zijn, namelijk steals (1.8) en driepunters (1.0). Daar kan hij ook nog een 1.1 block, 8.5 rebounds en 18.5 punten aan toevoegen. Dat maakt van de voormalig Utah Jazz-speler een uitstekende fantasyoptie, die bovendien LaMarcus Aldridge en Tim Duncan op de Player Rater voorblijft. Als Knicks fan hoop ik dat de Hawks nog naar plek negen afglijden, maar het behalen van de play-offs komt Millsap zeker toe.

Center: DeAndre Jordan (ADP: 109, PR: 25)

hTCij08

Jordan was voorafgaand aan het seizoen te bewonderen op gigantische billboards in Los Angeles. Chris Paul, Blake Griffin en Jordan werden neergezet als een drietal supersterren. Velen vonden dat best opvallend, want DeAndre 3000 was toch helemaal niet zo goed? Natuurlijk was zijn comibnatie van lengte en atletische vermogen ongekend, maar statistisch was het erg magertjes. De komst van Doc Rivers heeft daar verandering in gebracht. Jordan ging van een matige zeven rebounds naar league best 13.8 rebounds. Voeg daarbij 2.5 block bij en je hebt een fantasybeest, mits je vrije worpen laat schieten natuurlijk. Want inmiddels is de hack-a-jordan een populaire strategie door trainers van de opponent, als gevolg van zijn miserabele 43,9 procent. Zijn schotpercentage maakt veel goed met 67,4 procent! Nu kijken of Jordan ook in de play-offs dit niveau kan behalen!

Bank:
Isaiah Thomas (ADP: 90, PR: 22)
Gerald Green (ADP: x, PR: 44)
Kyle Korver (ADP: 116, PR: 45)
Anthony Davis (ADP: 21, PR:7)
Robin Lopez (ADP:x, PR: 25)

Tot volgend seizoen!

Bron: Fansided, sportnation, sbnation

Ook leuk om te lezen