SportAm’s NBA Fantasy Factory

Door

Fantasy Baas van de Week: Spencer Hawes Chicago Bulls v Philadelphia 76ers - Game Four

Spencer Hawes opende twee weken geleden al velen ogen, nadat hij flirtte met quadruple-double in een wedstrijd waar hij zeven blocks noteerde. Veel keken het daarna nog even aan, wat Hawes is een zeer wisselvallige speler, maar. De gene die hem echter opgepikt hebben mogen in hun handjes knijpen met het spel van de center van de 76ers. Hawes oogt erg volwassen in zijn spel en neemt minder onnodige schoten, waardoor zijn schotpercentage aanzienlijk is gestegen. Ook zijn verdedigende capaciteiten hebben zich goed ontwikkeld. Over de laatste twee weken haalt hij gemiddeld 3 blocks en bijna 12 rebounds! Als hij dit kan doorzetten zou je je bijna afvragen of Andrew Bynum wel nodig is in Philadelphia.

Fantasy Dwaas van de Week: Blake Griffin

Blake Griffin heeft op het moment niet de vereiste vorm waarmee de Clippers een gooi hopen te doen naar een kampioensring over een paar weken. De power forward heeft de laatste vijf wedstrijden niet meer dan negen rebounds gepakt, stealt en blockt aanzienlijk minder dan in februari en ook het scoren gaat moeizaam. Hij had deze week een reeks van respectievelijk 7, 11 en 14 punten. Dat is te weinig voor Blake. Om op een positieve noot af te sluiten: zijn vrije worpen gaan wel erg goed. Hij schoot 22 van zijn laatste 29 vrije worpen raak. Wellicht dat hij zijn Kia Optima binnenkort even wat recenter terug de tijd in kan sturen om zichzelf weer op scherp te zetten

 

NBA: Orlando Magic at Milwaukee BucksDe Orlando Magic zijn hard op weg om het seizoen af te sluiten slechtste team in de NBA. Het eerste jaar zonder Dwight Howard valt behoorlijk tegen, maar er zijn wel degelijk lichtpuntjes in het team. Er loopt namelijk een grote groep jonge jongens rond met veel potentie. Eerder hebben we hier Tobias Harris en Moe Harkless al besproken. Daarnaast hebben ze in Nikola Vucevic een echte reboundmachine rondlopen. Volgend jaar zullen dit goede sleepers voor de draft zijn. Harkless heeft Paul George- achtige potentie.

 

Kyle O’Quinn (1,6% owned)

Een andere speler van de Magic om de in de gaten te houden is Kyle O’Quinn. Doordat Vucevic en Nicholson geblesseerd zijn krijgt de power forward veel minuten en zijn laatste optreden beloofde veel goeds. In 40 minuten scoorde hij 23 punten, pakte 9 rebounds en gaf 6 assists. De 49ste pick uit de draft is zeer efficiënt in zijn schoten en dit spel smaakt naar meer. Houdt hem in de gaten!

Boston Celtics v Brooklyn NetsReggie Evans (57,4% owned)

Is Evans de beste rebounder in de NBA? Ik kan geen betere noemen en de statistieken liegen er niet om.  Reggie speelt dit seizoen gemiddeld 23 minuten waarin hij er 10.4 pakt. De laatste twee weken is zijn minutenaantal opgeschroefd naar 31 door de Nets en zijn rebounds zijn gezellig mee geklommen naar het absurde aantal van 17.8 in die tijd. Dat hij verder nauwelijks bijdraagt is in deze fase van het seizoen niet zo heel belangrijk. Kan je nog punten pakken in je fantasy league met rebounden? Dan is Evans je man. En wellicht heeft hij ook scorend de smaak te pakken na zijn 22 punten tegen de Portland Trailblazers, een wedstrijd waarin hij tevens 26 rebounds pakte!

Jimmy Butler (3,6% owned)

Butler is een hele toffe speler, die het beste van zijn kansen maakt bij de Bulls. Met Marco Bellinelli aan de kant mag Butler vanaf de openingstip op het veld staan. En dat doet hij goed, want Tom Thibodeau laat hem ruim 40 minuten spelen. Daarin is Butler gemiddeld goed voor 18.5 pnt, 3.5 ast, 6,5 reb, 2.5 stl en 2 3pm. Dat is natuurlijk zeer goed en zeer bruikbaar. Het is natuurlijk maar een kleine sample size met twee wedstrijden, maar zolang hij start voor de Bulls hoort hij opgepikt te worden in vrijwel elke league.Boston Celtics v Philadelphia 76ers - Game Four

Brandon Bass (41,3% owned)

Kevin Garnett is nog minimaal een week uitgeschakeld met een knieblessure en Bass is zijn vervanger in de basis. Bass is een degelijke speler, maar niet meer dan dat. Ik zou hem dan ook niet toevoegen aan je team. Bass kan goed scoren, maar stealt en blockt beperkt en is ook niet beste rebounder.  Andrew Bogut en Derrick Favors zijn betere alternatieven die nog in veel leagues beschikbaar zijn.

 

Ook leuk om te lezen