Fan geeft Jeter’s 3000ste bal terug

Door

Misschien komt het berouw later. Want Christian Lopez, een 23-jarige verkoper van mobiele telefoons (de ietwat gezette man in het witte shirt in het midden van de foto hieronder), besloot de homerun-bal die Derek Jeter zijn 3000ste honkslag van zijn carriere opleverde, terug te geven aan de rechtmatige eigenaar. Jeter dus, vond Lopez.

De New York Yankees beloonden hem daarvoor vorstelijk. Vier toegangskaarten voor een suite in Yankee Stadium voor iedere wedstrijd in het huidige seizoen, eerste rij Legends Suite-kaartjes voor de wedstrijd van vandaag (zondag), een hele zooi baseball bats en shirtjes, plus een ontmoeting met Derek Jeter.

Leuk en aardig, maar natuurlijk in geen verhouding met de geschatte kwart miljoen dollar die hij voor de bal op bijvoorbeeld eBay had kunnen vangen.

Lopez, die de kaartjes voor de wedstrijd als verjaardagscadeau had gekregen van zijn vriendin, zei er niet om te kunnen malen. Alles wat hij wilde was de bal teruggeven aan de rechtmatige eigenaar. Of hij er dan niks voor had gevraagd? ,,Niet echt. Jeter verdient dit. Hij heeft er hard voor gewerkt. En ik ben er de persoon niet maar om dat van hem af te pakken”, aldus Lopez.

Jeter zelf kon de geste wel waarderen. ,,Hij had de kaartjes voor vandaag gekregen van z’n vriendin”, grapte Mr. 3000. ,,Hij staat dus behoorlijk bij haar in ‘t krijt en is dus nog wel even bezig met het aflossen van die schuld…”

Foto: yahoo.com

 

1 Reactie
  1. Edwin 6 jaar ago

    Ik ben zelf een Rays-fan, maar daarnaast ook een fan van Derek Jeter. Werkelijk ongelofelijk wat deze man al jaren presteert. Ook na zijn 3000ste hit bleef hij rustig en dat kenmerkt hem, de terechte captain van de Yankees.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen