Falcons winnen, Megatron pakt record

Door

Atlanta Falcons v Detroit Lions

De weg naar de Super Bowl gaat voor de NFC-teams door Atlanta. Door vanavond in Detroit de Lions te verlaan met 31-18 zijn de Falcons verzekerd van de number 1 seed in de NFC playoffs en het bijbehorende thuisvoordeel. Bij de Falcons was het quarterback Matt Ryan de grote man met vier touchdown passes, twee ervan naar Roddy White. De Falcons kwamen in het eerste kwart al op voorsprong en hebben de leiding niet meer uit handen gegeven. De Detroit Lions probeerden in het vierde kwart nog wel terug te komen in de wedstrijd, maar met een late interception van Lions quarterback Matthew Stafford was alle kans op een comeback definitief verkeken. Voor de Lions betekende dit alweer de zevende nederlaag op rij.

Megatron’s recordjacht
Voor de Detroit Lions stond er niet veel meer op het spel maar voor wide receiver Calvin ‘Megatron’ Johnson was er vanavond nog wel eer te behalen. Hij kon vannacht Jerry Rice’s record voor meeste receiving yards (1848 yds) in een seizoen verbreken. Johnson was daarvoor 182 receiving yards nodig en met zijn tiende catch, diep in het vierde kwart, lukte dit. Eerder in de wedstrijd had Megatron al het Lions franchise-record voor meeste receiving yards scherper gesteld. Verder was dit Johnson’s achtste wedstrijd op rij met minstens 100 yards receiving en zijn vierde op rij met minstens 10 receptions, allebei ook nieuwe NFL-records. Uiteindelijk sloot Megatron de wedstrijd af met elf receptions voor 225 yards.

Voor de Falcons wachten nog Tampa Bay Buccaneers, deze komen volgende week op bezoek in de Georgia Dome in Atlanta. De eerste ronde van de playoffs hebben de Falcons vrijaf. De Detroit Lions komen dit seizoen nog maar één keer in actie. Volgende week sluiten ze in eigen huis het seizoen af tegen divisierivaal Chicago Bears.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen