Falcons pakken door winst thuisvoordeel play-offs

Door

De Atlanta Falcons hebben zichzelf zondag een goede dienst bewezen. In eigen huis werd het slechtste team van de NFL dit seizoen, de Carolina Panthers, met 31-10 aan de kant gezet. Door deze winst verzekerde de ploeg van coach Mike Smith van het thuisvoordeel in de play-offs.

De Falcons eindigen het reguliere seizoen met een 13-3 record, wat genoeg bleek te zijn voor de titel in de NFC South. Het was voor de ploeg uit Atlanta pas de vierde divisietitel in de geschiedenis en de eerste sinds 2004.

Falcons-wide receiver Roddy White maakte zich na afloop nog niet druk over de mogelijke komende tegenstander in de play-offs. ,,Het belangrijkste is dat we hier thuis spelen,” vertelde White, die in het duel tegen de Panthers goed was voor een touchdown. ,,We verliezen zelden in dit stadion en weten altijd wel een manier om een wedstrijd naar ons toe te trekken.”

Falcons-quaterback Matt Ryan kent in ieder geval uitstekende statistieken die de woorden van zijn teamgenoot onderbouwen. Met Ryan als startende quaterback hebben de Falcons een 20-2 record staan.

Foto: blogs.ajc.com

Ook leuk om te lezen