Fairley beschikbaar voor NFL draft

Door

Nick Fairley,defensive tackle van de Auburn Tigers,heeft besloten om zijn laatste jaar in college niet te doen en direct voor de NFL te kiezen. Die uitspraak deed hij zaterdag op zijn voormalige middelbare school, Williamson High. ,,Ik was aan het denken: Wat kan ik nog meer bereiken dan dit jaar?,” vroeg Fairley zich terecht af.

Fairley heeft er inderdaad een meer dan behoorlijk seizoen opzitten. In een zeer sterke divisie, de Southeastern Conference (SEC), had hij de meeste tackles(24) en heeft hij met 11 sacks ook meteen het schoolrecord in handen. In de Championship Game tegen de Oregon Ducks werd hij defensive MVP van de wedstrijd met een sack, drie tackles en een veroorzaakte fumble.

Gene Chizik, de head coach van de Tigers, had een lang gesprek met Fairley. Auburn zal even met de handen in het haar zitten nadat ook Heisman trophy- winnaar Cameron Newton, quarterback van Auburn, beslist om het schoolleven te laten zoals het is. Die twee spelers zijn met voorsprong de belangrijkste spelers van Auburn, dat het seizoen eindigde met een 14-0 record en er met de eerste kampioenschapstitel sinds 1957 aan de haal gingen.

Nu Andrew Luck, quarterback van Stanford, heeft besloten om de NFL nog een jaartje uit te stellen wordt Fairley als de nummer 1 draft pick gezien in 2011. Mocht hij gekozen worden als die nummer 1, dan wordt hij al de tweede speler van zijn high school die als de eerste speler zijn naam hoort tijdens de draft. Jamarcus Russell, voormalig quarterback van de Oakland Raiders, ging hem al voor.

Foto: cdn3.sbnation.com

Ook leuk om te lezen