Extra Point: Hester’s record, vangende QB’s en een huwelijksaanzoek

Door

Zo had het moeten zijn

Denver Broncos v Seattle Seahawks

Toen beide ploegen in februari van dit jaar tegen elkaar speelden was de spanning ver te zoeken. Maar gisteren was dit wel anders, tot het laatste moment zaten mensen op het puntje van hun stoel en zagen ze de Seattle Seahawks (2-1) na verlenging aan het langste eind trekken tegen de Denver Broncos (2-1).

Toch was er ook wat teleurstelling, zo had de Super Bowl in februari er namelijk uit moet zien, twee teams die aan elkaar gewaagd zijn en tot het einde aan toe een hevige strijd uitvechten. Ditmaal leken de Broncos echter het voordeel in handen te hebben: ze waren net terug te komen en hadden het momentum aan hun kant.

Toen gaven de Seahawks echter een demonstratie. Vanaf de 20-yard lijn marcheerde de ploeg rustig over het veld, totdat Marshawn Lynch het afmaakte. Uiteindelijk duurde de winnende drive dertien plays, en dit is een NFL-record. Al moeten de Seahawks deze eer wel delen met twee andere teams: ook de Broncos in 1978 en de Giants in 2006 hadden een OT-touchdown drive van dertien plays of meer.

En hoewel deze statistiek nergens is terug te vinden, zal DeShawn Shead waarschijnlijk de eerste speler zijn in de geschiedenis van de NFL die na een overtime-win zijn vriendin ten huwelijk vraagt:

En laten we nu hopen dat alle wedstrijden zo spannend kunnen zijn als deze, dan kan het namelijk nog een heel leuk seizoen gaan worden!

Ook leuk om te lezen