EXCLUSIEF: Belgisch basketbaltalent legt keuze voor Wisconsin uit

Door

Baylor v Wisconsin

Nog exact één maand en dan staat de NBA Draft op het programma. Maar wat brengt het komende college seizoen? Alvast twee extra Belgen! Daarbij Andy Van Vliet. De speler van Antwerp kiest voor een avontuur bij Wisconsin. Hij maakte voor Sport Amerika tijd en gaf een inkijk in het recruiting process van het college basketball.

Lees hier onze NBA Mock Draft 4.0.

Andy, hoe is het recruiting proces op gang gekomen? Wanneer ben je voor het eerst benaderd?

“Ik werd voor het eerst (serieus) benaderd in het begin van dit seizoen. Naarmate er filmpjes met highlights van mij op Youtube verschenen, contacteerden verschillende universiteiten mij. Daarbij waren Wisconsin, Oklahoma State, Washington State en Saint Mary’s.”

Waar lette je op bij het kiezen van een universiteit? Welke criteria waren belangrijk voor jou?

“Ervaring speelde een belangrijke factor. Ik heb gekozen voor Wisconsin omdat de Badgers veel ervaring hebben met het ontwikkelen van spelers. Het gebeurt vaak dat zij spelers binnenhalen die door zo goed als niemand anders gerecruteerd werden, om ze dan tot heel goede basketballers op te leiden.”

“Natuurlijk speelt ook de band met ploegmaats en de coaching staff een belangrijke rol. Toen ik aankwam in Wisconsin voelde ik me meteen comfortabel en zat het goed met de andere spelers. Ik heb enkele goede gesprekken gehad met de coaching staff en voel ook aan dat zij me ver kunnen brengen. Madison is een prachtige omgeving en de school staat hoog aangeschreven, dus dat is zeker en vast ook positief.”

Welke mensen hebben je geholpen bij het maken van je keuze?

“De keuze die ik heb gemaakt, heb ik voor mezelf gemaakt. Natuurlijk heb ik hierover veel gepraat met mijn ouders, goede vrienden en familie. Zij zeiden me ook dat ze me advies zouden geven over wat zij dachten dat het beste was, maar dat ik persoonlijk moest uitmaken wat het beste was voor mij en mijn toekomst. Ik ben heel blij met mijn keuze. Bij alle scholen die ik bezocht, kreeg ik de boodschap dat ik geen slechte keuze kon maken, omdat al de scholen op hun eigen manier me veel konden bijbrengen.”

“Ik weet ook dat ik veel werk te doen heb op het vlak van kracht en gewicht, maar ik ben meer dan klaar voor deze nieuwe uitdaging en kan niet wachten om eraan te beginnen. Dit is echt een droom die uitkomt.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen