Ex-punter dreigt met rechtszaak tegen Vikings

Door

Detroit Lions v Minnesota Vikings

De voormalig punter van de Minnesota Vikings, Chris Kluwe, dreigt een rechtszaak aan te spannen tegen de Minnesota Vikings als het team geen openbaarheid geeft in het onderzoek naar ”de homofobe sfeer” die bij de organisatie zou heersen. De zaak ligt zeer gevoelig voor Kluwe, een actieve voorstander van het homohuwelijk. Hij zou mede door zijn uitspraken in 2013 zijn ontslagen.

De Vikings startten na uitlatingen van Kluwe in januari een onderzoek en stelden twee hoge rechters aan om de uitlatingen van Priefer en anderen bij de organisatie onder de loep te nemen. Volgens Kluwe heeft de organisatie het interne onderzoek naar de vermeende anti-homo uitlatingen van special teams-coach Mike Priefer afgerond, maar weigert nu om openheid van zaken te geven. Toen de punter publiekelijk voor zijn standpunten uitkwam, werd hij vooral tegengewerkt door Priefer, die tijdens een vergadering het volgende zou hebben gezegd: ”We zouden alle homo’s bij elkaar moeten drijven, op een eiland zetten en then nuke it until it glows.”

De Minnesota Vikings zelf beweren vanzelfsprekend wat anders. In een verklaring laat het team weten dat ”de Vikings nooit een belofte gemaakt of gebroken hebben, zoals Kluwe en zijn advocaat Clayton Halunen dat beweren. Zoals we meerdere malen tijdens het proces hebben gezegd, zullen we pas commentaar geven als het onderzoek helemaal is afgerond en we weten welke stappen we hierna gaan ondernemen.”

Vanwege het feit dat het onderzoek van de Vikings is afgerond, maar dat het team er toch niets over bekend wil maken, lijkt het zeer waarschijnlijk dat er wel degelijk wat aan de hand was en dat Kluwe al die tijd gelijk heeft gehad.

Foto: Getty Images

 

Ook leuk om te lezen