Ex-Dolphin Martin erkent depressie en zelfmoordneigingen

Door

Miami Dolphins Minicamp

Jonathan Martin, die in 2013 in het middelpunt stond van het ‘pestschandaal’ rondom de Miami Dolphins, heeft gisteren in een uitgebreid bericht op Twitter aangegeven wat er achter zijn beslissing zat om afgelopen seizoen zijn carrière al op 25-jarige leeftijd te beëindigen.

Kern van het emotionele verhaal is dat Martin meermalen depressief was en op zijn dieptepunt ook kampte met zelfmoordneigingen.

Uit het bericht blijkt dat Martin al sinds de middelbare school kampt met onzekerheid, als gevolg van zijn afkomst en formaat waardoor hij zich nooit thuis zou hebben gevoeld op school. Blanke kinderen zouden hem wat apart vinden, terwijl zwarte kinderen hem ‘te blank’ zouden vinden.

Later leidde dit in de NFL tot meer problemen. Martin had moeite om zich met al zijn opgekropte problemen staande te houden in de kleedkamer van de Dolphins, en in 2013 kwam dit alles naar buiten toen bleek dat spelers als Richie Incognito hem constant het leven zuur hadden gemaakt.

Uiteindelijk besloot Martin, vanwege deze problemen en ook de fysieke tol die de NFL van hem eiste, eind juli met pensioen te gaan. Na zijn gedwongen vertrek bij Miami in 2013 kwam hij nog uit voor San Francisco alvorens hij deze winter tekende bij de Carolina Panthers. Maar voor Carolina zou hij dus nooit in actie komen.

Aan het einde van zijn betoog laat Martin weten dat hij het spelletje definitief achter zich heeft gelaten, en dat hij nu een steun hoopt te zijn voor andere mensen op deze wereld die gepest of getreiterd worden omdat ze anders zijn.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen