Bellen met… Rick van den Hurk

Door

 

Bellen Met… is een wekelijkse rubriek. Elke vrijdag bellen wij een (oud)-sporter, coach, of een bekende Nederlander die helemaal gek is van #SportAm. Deze week de eerste aflevering: Rick van den Hurk, pitcher van Indianapolis Indians (triple-A team van Pittsburgh Pirates).

Rick, de week begon goed met de pitcher van de week award?

Zo’n prijs is altijd leuk om te ontvangen, want het geeft aan dat je goed bezig bent. Ik speelde vorige week erg lekker, vooral in het duel tegen de Empire State Yankees (triple A team van de New York Yankees). Maar ik heb de prijs eigenlijk al achter mij gelaten. Ik richt mij nu weer op de toekomst. Zo’n prijs zegt niks meer wanneer de volgende wedstrijd begint.

Je hebt afgelopen winter doorgetraind in Californië. Merk je nu het verschil?

Ik ben erg fit nu, dat is een lekker gevoel. Ik heb inderdaad de hele winter doorgetraind. Dat is een opoffering geweest, maar het betaalt zich nu wel uit. Dat betekent niet dat ik nu stil kan zitten en rustig achterover leunen. Ik kan mezelf altijd verbeteren.

In hoeverre houd je nu rekening met een call-up door Pittsburgh Pirates?

Helemaal niet. De club bepaalt en ik heb daar geen invloed op. Het enige wat ik kan doen is hard werken en zorgen dat ik goed presteer. Ik neem aan dat ze de prestaties wel meekrijgen, hoewel ze geen contact onderhouden. Dat is normaal, ze laten nooit wat merken. Het is belangrijk om te blijven focussen op mijn eigen prestaties en niet te dromen over een call-up. Daarmee verslapt namelijk automatisch de concentratie.

Hoe heb jij de Olympische Spelen nu bekeken? Baal je ervan dat honkbal niet meer op het programma staat?

Honkbal hoort zeker op de Spelen. In 2004 stond ik voor Athene op de nominatie om mee te gaan, maar kreeg ik geen vrijstelling van de club. Het is te hopen dat het snel weer terugkeert. Mocht dat zo zijn, dan hoop ik zeker deel te nemen. Het blijft een fantastisch evenement.

Jouw European Baseball Tour was afgelopen jaar een groot succes . Hoe staat het er nu voor?

De voorbereidingen zijn hard aan de gang. Het enige waar we nog over twijfelen is de datum. Het kan namelijk zomaar zijn dat ik deel moet nemen aan Winterball. Dat houdt in dat ik dan in oktober en november in een competitie in Venezuela moet spelen. Dan houden we de tour in december. Mocht Winterball niet doorgaan, dan is hij weer gewoon in november.

Kan je alvast wat namen bekend maken?


Haha, ik zou graag willen, maar nog twee weken wachten. Het zijn hele interessante namen, dus daar ben ik blij mee. Ik beloof bij deze dat Sport Amerika de primeur krijgt wat betreft de bekendmaking van de namen.

Thanks. Succes!

Graag gedaan. Tot snel!

Ook leuk om te lezen