ESPN sleept televisierechten KHL binnen

Door

ESPN was in de States ooit dé plek voor NHL-fans. De tv-rechten van de hockey league waren namelijk tot en met de lock-out van 2004/2005 in bezit van het sportnetwerk, maar sindsdien moeten de fans hun heil zoeken op andere sportzenders. Maar, ESPN kan binnenkort haar hockey-fans weer terug verwelkomen. Het televisie-netwerk heeft namelijk een deal gesloten met de KHL voor het uitzenden van wedstrijden. En, sinds de NHL nog steeds muurvast in een lock-out is verwikkeld, lijkt dit het beste alternatief voor ’s werelds hockeyfan.

Op de officiële website van de KHL is zelfs al een aankondiging gedaan van de eerste wedstrijden die uitgezonden gaan worden op ESPN3. Natuurlijk is het voor ons Nederlanders met name interessant om te zien of ESPN America ook meegaat in deze deal, en dus, of wij straks ook kunnen genieten van de KHL. Hier is echter tot op heden nog geen officiële mededeling over gedaan.

Een andere interessante vraag is de mogelijke impact van dit nieuws op de onderhandelingen in de NHL. Het feit dat ESPN de KHL gaat aanbieden aan 73 miljoen huishoudens, zal Gary Bettman, Commissioner van de NHL, niet in de koude kleren gaan zitten. De NHL verliest door de lock-out met de dag aan populariteit en met het uitzenden van de KHL zou een deel van de fan-schare wel eens de overstap kunnen maken naar de tweede competitie in de wereld. Hiermee lijkt de rol van de NHLPA in de onderhandelingen alleen maar sterker geworden.

Wij kijken in ieder geval uit naar het moment dat ESPN-anchorwoman Charissa Thompson (foto) en niet NBC’s Pierre McGuire ons meer over ijshockey gaat vertellen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen