ESPN breekt met Hank Williams Jr. na ‘Hitler’-uitspraak

Door

Hank Williams Jr., al jarenlang de stem van de introductie van Monday Night Football, is door ESPN aan de kant geschoven. Dit heeft alles te maken met de uitlatingen die de country-zanger eerder deze week op maandag had gedaan in het Fox News.

Williams Jr vergeleek in het filmpje (hieronder te zien) president Obama met Adolf Hitler. Een uitspraak die bij diverse mensen in het verkeerde keelgat schoot, waaronder ESPN.

,,We hebben besloten om het contract met Hank Williams Jr. per direct te ontbinden. We danken hem voor zijn medewerking aan het programma. Over het succes van MNF zijn we niet bang. Het ging om de wedstrijden en daar zal het in de toekomst ook altijd om gaan.”

De zanger realiseerde zich dinsdag dat zijn uitspraken niet goed waren gevallen en bood daarop zijn excuses aan. ,,Ik ben altijd zeer gepassioneerd wanneer ik over politiek en sport praat. Ik heb een domme opmerking gemaakt en het spijt mij zeer als ik mensen daarmee heb gekwetst.”

Een maand geleden opende Williams Jr. met onderstaand filmpje het Monday Night Football seizoen. (Vanaf 3:13)

Foto: sfexaminer.com

8 Reacties
 1. Sjoerd 9 jaar ago

  Schitterend toch dit, typisch Amerikaans. Tuurlijk de vergelijking was ongelukkig maar kan me niet voorstellen dat hij Obama probeerde te vergelijken met Hitler. Hij probeerde enkel het contrast weer te geven, lijkt mij…

 2. Stefan 9 jaar ago

  Nou, in het filmpje is toch wel duidelijk te horen dat hij een vergelijking trekt met Hitler. Wat hij ermee bedoelt is niet echt duidelijk, maar hij vergelijkt ze wel.

  Wel jammer, de intro van MNF met Hank is toch wel subliem!

  • Sjoerd 9 jaar ago

   Zoals ik het zie bedoelt hij dat Obama (de democraat) en die andere dude (de republikein) net zo slecht bij elkaar passen als Hitler en Netanyahu en ik begrijp zijn punt, naar aanleiding van dat potje Golf. Dat die Gretchen nu zegt dat hij Obama met Hitler vergelijkt vind ik vrij apart, maar al met al het blijft FOX he…

 3. Neal 9 jaar ago

  Ja Sjoerd, daar heb je zeker een punt. Het is en blijft FOX.. Niet mijn favoriete zender..

 4. Jules Zane 9 jaar ago

  Het punt is dat heel veel FOX-kijkers en Republikeinen wel Obama bloedserieus wegzetten als een socialistisch dictator en daarbij de vergelijking met Hitler niet geschuwd wordt. Dit is alsof Mart Smeets op TV hetzelfde doet met Wilders en Hitler. Dat zouden we ook onacceptabel vinden, zelfs al bedoeld men zoiets niet letterlijk. Ik vind het vooral dom van Hank Jr, maar de reactie van ESPN ook terecht en begrijpelijk.

 5. Darch 9 jaar ago

  Storm in ‘n glas water. Jan Doedel Jr probeerde inderdaad gewoon het contrast aan te geven. Then again… Na zijn haflwasen excuus, schreef hij op zijn eigen website over de affaire iets in de trend van ‘mijn ongelukkige Hitler/Obama-vergelijking’…

 6. Darch 9 jaar ago

  Oh, en BTW. ESPN is geen haar beter dan FOX. Integendeel.

 7. Ruud 9 jaar ago

  Wat dan Darch? ESPN net zo slecht? Mart Smeets is trouwens niet een al te beste vergelijking.. Doe dan een bekende artiest. Marco Borsato? ūüôā

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen