Ervaren Darche verlengt bij Canadiens

Door

Mathieu Darche heeft zijn contract bij de Montreal Canadiens met een jaar verlengd. Het contract van de 34-jarige Darche zou op 1 juli aflopen, maar koos ervoor om te verlengen en zodoende niet zijn transfervrije status af te wachten.

Na een reis die hem de gedurende de seizoenen tussen 2000 en 2009 langs tien verschillende clubs bracht, is hij nu op zijn plek in Montreal. ,,Je denkt vaak dat het gras altijd groener is bij de buren, maar ik ben er door de jaren heen achter gekomen dat hier toch het gras het groenst is,” aldus Darche, die werd geboren in Montreal.

Binnen de club was er grote opluchting dat ‘de jongen van de stad’ zijn contract had verlengd. ,,Mathieu is een ervaren kracht die wij goed kunnen gebruiken. Hij is een echte leider en met zijn kracht en instelling kan hij een belangrijke rol voor ons vervullen in het nieuwe seizoen. Daar zijn we van overtuigd,” liet Pierre Gauthier, general manager van de ‘Habs’ weten.

Het afgelopen jaar was een succesvolle voor de leftwinger. In 59 wedstrijden kwam hij tot 26 punten voor de Canadiens en dat bleek gelijk een persoonlijk record. In zijn totale carrière is hij goed voor 63 punten. Voorheen speelde hij voor de Columbus Blue Jackets, Nashville Predators, San Jose Sharks en Tampa Bay Lightning.

In 2009 streek hij neer bij de Canadiens en verwacht daar ook zijn loopbaan af te sluiten. ,,Ik heb nu voor één seizoen getekend, maar ik verwacht dat als ik net als afgelopen seizoen goed presteer ik hier ook nog wel langer zal blijven spelen.”

Foto: amazonaws.com

Ook leuk om te lezen