Epstein wil kernlid Ellsbury lang aan Red Sox binden

Door

Jacoby Ellsbury profileert zich meer en meer binnen het team van de Red Sox: pijlsnel op de honken, grote runproductie, soms zelfs powerhitter, een goed slaggemiddelde en betrouwbaar in het verre veld. Dat general manager Theo Epstein deze groeibriljant voor lange tijd wil vastleggen is dan ook niet verwonderlijk.

Appeltje-eitje is dit niet. In het verleden heeft de GM al geprobeerd Ellsbury een meerjarig contract te laten ondertekenen. Toen kwamen beide partijen niet tot een akkoord.

,,Het is geen geheim dat we eerder al met elkaar om de tafel hebben gezeten om Jacoby voor lange tijd aan ons te binden. In de toekomst, als de tijd rijp is, zullen we nog een poging wagen”, aldus Epstein.

De bedoeling van de general manager is duidelijk; hij wil een herkenbaar en duurzaam Red Soxteam neerzetten. Om deze missie te laten slagen, wil hij de nieuwe boegbeelden behouden.

Dat is al gelukt met Dustin Pedroia, Kevin Youkilis en pitchers Jon Lester en Clay Buchholz. In dit rijtje hoort de huidige center fielder absoluut thuis, vindt Epstein.

,,Alle jonge spelers zien wij als kernleden van onze organisatie. Dat gegeven heeft absoluut onze interesse. In die categorie valt Jacoby zeker”, luidt de verklaring.

Ellsbury kent een sterk seizoen. Zo mepte hij al 15 homeruns de tribune in; een seizoenrecord. Tevens kwam de sterke honkloper al 70 keer over de thuisplaat. En dat na een blessurerijk 2010, hij speelde maar 18 partijen.

Ondanks een zo goed als verloren vorig seizoen zet hij zijn ontwikkeling van 2008 en 2009 voort, waarin het onder andere wemelde van stolen bases.

De 27-jarige maakt sinds 2007 deel uit van de Bostonians. Inmiddels is hij in 444 wedstrijden uitgekomen voor de Sox.

Hierin scoorde de leadoff hitter 292 runs, sloeg 522 honkslagen, noteerde 184 RBI’s en 35 homeruns, stal al 164 maal een honk, heeft een slaggemiddelde van 0,296 en zijn on base percentage is 0,351.

Foto: mlblogsfantasy411.files.wordpress.com

Ook leuk om te lezen