Epstein slaat toe: Hoyer en McLeod naar de Cubs

Door

Theo Epstein is nog maar net in dienst van de Chicago Cubs, maar hij heeft de eerste slag al geslagen. De organisatie maakte afgelopen woensdag bekend dat Jed Hoyer en Jason McLeod de San Diego Padres verlaten om samen met Epstein de front office in Chicago te vormen. De Padres krijgen ter compensatie een speler van de Cubs. Details zullen volgen op een persconferentie na de World Series.

Hoyer, de Padres general manager, zal de nieuwe executive vice president/general manager worden onder Epstein die een dag eerder in Chicago werd geintroduceerd als de nieuwe president van baseball operations. Inderdaad, dat zijn een hoop dure Amerikaanse termen. McLeod, een assistent van Hoyer in San Diego, zal zich voornamelijk gaan richten op de scouting en de ontwikkeling van de spelers.

De 37-jarige Hoyer is een oude bekende van Epstein, beide heren werkten voor de Red Sox in de periode van 2005 tot 2009. Hoyer bekleedde toen de functie van senior vice president en assistent GM van Epstein. Samen waren ze verantwoordelijk voor het aantrekken van spelers, contract onderhandelingen en evaluaties van spelers. McLeod weet alles op het gebied van amateur scouting. Door zijn inbreng verbeterde de farm system van de Red Sox.

Na de World Series zal Epstein een reactie geven over het aantrekken van Hoyer en McLeod. Jon Heyman, journalist van Sports Illustraded, steekt zijn mening niet onder stoelen of banken. ‘Theo’s 1st trade is a winner’.

Foto: sports.yahoo.com

Ook leuk om te lezen