Enkelblessure Wade valt mee

Door

Dwyane Wade, guard van de Miami Heat, moest zondag vroegtijdig de NBA All-Star wedstrijd verlaten. In het derde kwart van de prestigewedstrijd liep hij een verrekking in zijn linkerenkel op.

Normaal zou hij hebben doorgespeeld, maar omdat dit een wedstrijd was zonder belang, kwam hij naar de kant. Wade zal op donderdag klaar zijn om het op te nemen tegen de Sacramento Kings.

,,Het is een All-Star wedstrijd,” zei Wade. ,,Had dit een wedstrijd zijn geweest in het reguliere seizoen, dan had ik gewoon mijn veters wat harder gestrikt en weer verder gespeeld. Maar ik wilde het nu echt niet forceren.”

In de plaats daarvan ging Wade op de bank zitten en zag hij hoe zijn team, de Eastern All-Stars, verloren tegen van de Western All-Stars met 148-143.

Miami heeft grotere kopzorgen dan het resultaat van de wedstrijd van zondag. De gezondheid van Wade is prioriteit nummer 1 en is al enkele weken een bezorgdheid. Wade liep zijn blessure op in het derde kwart toen hij verkeerd landde op de voet van Deron Williams, guard van het Westen.

Wade zei dat hij verder zijn enkel zal laten verzorgen, maar geen directe hulp nodig had tijdens de wedstrijd.

,,Ik heb vrij sterke enkel, dus dit is niets nieuws voor mij,” zei Wade. ,,Ik heb hem een beetje bezeerd en ging direct naar de bank. Normaal kom ik altijd sterk terug na zo’n blessure. Laatst was dat tegen Indiana, en ik denk dat ik het wel goed deed.”

Tegen Indiana scoorde hij 41 punten, twee dagen nadat hij zijn enkel blesseerde in een verlies tegen de Boston Celtics.

Foto: blogs.suntimes.com

Ook leuk om te lezen