End The Lockout: Jordan vs. Metta World Peace

Door

Basketballer Ron Artest, ehh.. ik bedoel Metta World Peace, neemt de rol die bij zijn nieuwe naam past uiterst serieus. Om de peace in de NBA te bewaren daagt hij Michael Jordan uit voor een rechtstreeks duel om de lockout te beëindigen. Een groep spelers is het namelijk niet eens met het standpunt van Jordan in de staking. De eigenaar van de Charlotte Bobcats verklaarde dat de spelersvakbond zelfs blij moest zijn met 47 procent van de inkomstenverdeling. Hieronder de tweet van de small forward van de LA Lakers.

Het is eigenlijk geen slecht idee van World Peace. Huur een grote hal af, laat ESPN de televisierechten verzorgen en plaats aan beide kanten van het veld tribunes. Aan de linkerkant zitten de eigenaren met hun aanhang en aan de rechterkant de spelers met hun zaakwaarnemers. Vertegenwoordigers van beide partijen, David Stern en Billy Hunter, zullen de wedstrijd tussen World Peace en Jordan van commentaar voorzien. Een absolute kijkcijferhit. Misschien moet ik even een belletje plegen met John de Mol?

Dan de wedstrijd zelf. World Peace is van mening dat hij de vloer aan veegt met His Airness. Klassieke fout. Als het verleden iets heeft uitgewezen is dat het niet slim is om Jordan in het openbaar aan te vallen. We kennen alle documantaires en het boek ‘The Jordan Rules’. Het zou toch heerlijk zijn als de inmiddels 48-jarige Jordan de uitdaging aan gaat en World Peace alle hoeken van het veld laat zien.

Ook leuk om te lezen