Ellis maakt gevoelige overstap van Jets naar Patriots

Door

In 2000 verkaste Bill Belicheck van de Jets naar de Patriots in ruil voor de eerste selectie van de Pats in de draft van dat jaar. Met die pick kozen de Jets Shaun Ellis, defensive end van de universiteit van Tennessee.

Na elf seizoenen in New Yorkse dienst vertrekt Ellis nu naar Foxboro, waar hij zal gaan spelen onder de man die zijn komst naar de Jets ooit mogelijk maakte.

De Patriots populariseerden met hun succes begin vorig decennium de 3-4 defense, maar lijken zich komend seizoen regelmatiger in een 4-3 op te gaan stellen. De komst van Albert Haynesworth, die bij de Titans in 2008 uitblonk in die formatie, speelt daarbij een grote rol. Ellis zal de Patriots nog meer opties geven om te switchen tussen de twee basisopstellingen.

De rivaliteit tussen de Jets en hun noorderlijke buren uit Boston begint steeds grotere vormen aan te nemen. Sinds de komst van Rex Ryan staat in de Meadowlands een ware pretendent voor de troon van de AFC East.

Ellis maakte daar de afgelopen seizoenen deel van uit, onder meer door zijn nieuwe ploeggenoot Tom Brady twee keer te sacken in de onderlinge ontmoeting in de playoffs vorig seizoen. Een van die sacks zie je op de foto hierboven.

De veteraan was een free agent na elf seizoenen bij de Jets, waarin hij 76 sacks noteerde. Het onvermogen om de quarterback van de tegenstanders onder druk te zetten is al jaren de achilleshiel in New England, maar de investeringen in dit offseason moeten daar nu een einde aan maken.

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen