Elleboogblessure houdt Blake Griffin voorlopig aan de kant

Door

BlakeGriffin

Blake Griffin komt de komende tijd niet in actie. De power forward van de Los Angeles Clippers moet geopereerd worden aan zijn elleboog, dat meldt Marc Stein van ESPN.

Griffin heeft een infectie in zijn rechterelleboog en zal morgen in Los Angeles een operatie ondergaan. Na de All-Star break wordt er gekeken hoe hij ervoor staat en wat er vervolgens moet gaan gebeuren.

Sterk seizoen
De power forward was bezig aan een goed seizoen. Hij noteerde gemiddeld 22,5 punten, 7,5 rebounds en 5,1 assists per wedstrijd. Daarnaast werd hij eind januari verkozen tot één van de starters van de All-Star game. Het is nu aan NBA-baas Adam Silver om te bepalen wie de plek van Griffin inneemt. Zeer waarschijnlijk wordt dit Damian Lillard, de point guard van de Portland Trail Blazers.

Vrijdagavond speelde hij nog goed tegen de Toronto Raptors. Hij scoorde 26 punten. Ook had hij negen assists zes rebounds.

Oklahoma City Thunder
De Clippers spelen vanavond de uitwedstrijd tegen de Oklahoma City Thunder. Dit duel begint om 19:00 Nederlandse tijd. Spencer Hawes en Glen Davis zullen door de blessure van Griffin meer speelminuten krijgen. Naast de power forward mist ook guard J.J. Redick de wedstrijd. Hij heeft last van zijn rug.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Michiel Jonkman 5 jaar ago

    :'(

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen