Eindelijk weer een thuiszege voor Oilers

Door

Net als vorig jaar zijn de Edmonton Oilers ook dit seizoen het lelijke eendje van de NHL. Het team staat troosteloos onderaan in de Western Conference met slechts tweeënveertig punten en het had voor de wedstrijd van dinsdag al zeven thuiswedstrijden op rij niet meer gewonnen.

General manager Steve Tambellini achtte het dus hoog tijd om in te grijpen. Achter gesloten deuren had hij maandag een stevig gesprek met zijn spelers. Wat er precies gezegd is, is niet bekend, maar het heeft in ieder geval wel geholpen, want de Oilers versloegen dinsdagavond in eigen huis de Dallas Stars met 4-1.

Edmonton zette hiermee een puike teamprestatie neer tegen een team waar ze dit seizoen al drie keer van hadden verloren in evenzoveel wedstrijden. De Canadezen hadden gedurende het hele duel de controle en kwamen dan ook verdiend op een 2-0 voorsprong.

In de tweede periode deed Dallas nog wel iets terug met een power play-goal, maar ruim anderhalve minuut later was de marge alweer twee door een power play-goal aan de andere kant van uitblinker Shawn Horcoff. In de derde periode gooide de Oilers met hun vierde goal het duel definitief in het slot en kon er eindelijk weer een keer gejuicht worden in Rexall Place.

Voor Oilers-goalie Nikolai Khabibulin was het ook een bevrijdende avond. Hij had met vierentwintig saves een groot aandeel in de overwinning en daarmee beëindigde hij een persoonlijke losing streak van veertien wedstrijden.

Ondanks deze knappe overwinning blijft Edmonton laatste in de Western Conference.

Dallas staat er beduidend beter voor maar lijkt wel enigszins de weg kwijt te zijn. Mede door de afwezigheid van een aantal belangrijke spelers gingen er van de laatste zeven wedstrijden zes verloren. Het team is daardoor afgezakt naar een gedeelde vijfde plaats met slechts drie punten voorsprong op de als negende geplaatste Minnesota Wild.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Oilers en de Stars:

Foto: 3.amazonaws.com

Ook leuk om te lezen