Einde seizoen voor Brian Wilson

Door

Slecht nieuws voor fans van #fearthebeard of van de San Francisco Giants in het algemeen. De kans is groot dat we de markante closer Brian Wilson dit jaar niet meer in actie zullen zien. MRI-scans hebben aangetoond dat er structurele schade zit in de elleboog van de 30-jarige righty.

De inschatting is nu dat hij een Tommy John operatie nodig heeft, de tweede in zijn carrière. Wilson gaat nu voor een second opinion en volgens manager Bruce Bochy zelfs voor een third opinion.

Tommy John
Voor een Tommy John operatie, die genoemd is naar de eerste pitcher die de operatie met succes onderging, staat ongeveer een kalenderjaar voor pitchers.

Giants
Hoewel het heel vervelend is een gerenommeerde closer te verliezen, is het voor de Giants niet zo erg als het lijkt. Vorig jaar verloren de Giants catcher Buster Posey vroeg in het seizoen. Een positiespeler of een startende werper is veel moeilijker te vervangen dan een reliever, die, ondanks zijn imposante baard, maximaal slechts ongeveer zeventig innings per seizoen gooit.

Wilson
Brian Wilson had zijn beste jaar in 2010, toen de Giants de World Series wonnen. Dat jaar had hij 48 saves en een 1.81 ERA. Vorig seizoen had hij 36 saves en een 3.11 ERA, in een jaar waarin hij ook al kwakkelde met blessures.

Ook leuk om te lezen