Eigenaars Mets lenen 25 miljoen dollar van MLB

Door

Het gaat niet goed met de eigenaars van de Mets, de familie Wilpon. Eerder hebben zij aangegeven 20-25% van hun aandelen in de Mets te willen verkopen.

De Wilpons kunnen wel wat geld gebruiken sinds zij miljoenen dollars kwijtraakten dankzij zwendelaar Bernie Madoff, die een vriend van de familie was. Madoff was een belegger, die later bleek te frauderen in de vorm van een soort piramidespel waarbij oude investeerders hun rendement krijgen uitgekeerd uit de inleg van nieuwe investeerders.

Nu blijkt dat ze vlak voor het einde van het afgelopen seizoen ook nog eens 25 miljoen dollar geleend hebben van de Major League Baseball.

Fred Wilpon (foto) gaf aan dat de redden hiervoor was dat de Mets ‘op korte termijn wat liquiditeitsproblemen verwachtten’. In November ontvingen zij daarvoor uiteindelijk een lening, maar over de hoogte van de lening en de financiële problemen wilde hij niet uitwijden.

Deze financiële onrust is niet goed voor de Mets, waar het sowieso nooit heel rustig is geweest. Er is de langstlopende soap in honkbal: de Oliver Perez show.

De pitcher die een groot contract tekende, maar vervolgens absoluut niet presteerde. Hij werd naar de bullpen gestuurd, maar ook daar mislukte hij.

Uiteindelijk eindigde hij het seizoen bij het Triple-A team van de Mets in Buffalo. Hij wil zelf graag een nieuwe kans om zich te bewijzen, dat zal opnieuw voor veel afleiding zorgen bij de Mets.

Net als de terugkeer van K-Rod, die vorig jaar geschorst werd, omdat hij zijn schoonvader neergeslagen had. Sterspeler David Wright gaf in een interview een aantal weken terug al aan dat hij verwacht dat alle beslommeringen rondom de Mets voor veel afleidingen zullen zorgen en dat ze terug te zien zullen zijn in het win-loss record van de Mets.

Het is dus voor de Mets te hopen dat deze financiële problemen zo snel mogelijk opgelost kunnen worden, maar experts verwachten dat de rechtszaak van de Wilpons wel eens maanden in beslag zou kunnen gaan nemen. Het wordt ongetwijfeld weer een rumoerig seizoen voor de ‘Amazings’

Foto: 3.bp.blogspot.com

Ook leuk om te lezen