Eerste openlijk homoseksuele NFL’er komt eraan

Door

SAM600

University of Missouri-sterspeler Michael Sam, die recent werd uitgeroepen tot de SEC Defensive Player of the Year en first team All-American is, heeft in de New York Times bekend gemaakt dat hij gay is. Vanwege Sam’s positie als aansprekende talent in de aanstaande NFL Entry Draft lijkt het erop dat hij de langverwachte eerste (actieve) atleet zal worden in een van de vier grote Noord-Amerikaanse sportcompetities.

De ontboezeming van Sam, aan de vooravond van de draft, komt op een onverwacht moment. In de NY Times geeft hij te willen antwoorden op recente geruchten: “Ik wil er zeker van zijn dat ik mijn eigen verhaal kan vertellen. Ik wil de baas zijn over de waarheid.” Een waarheid die al enige tijd bekend was bij zijn teamgenoten, die er tijdens een uitstekende seizoen in de zwaarste conference van het college football geen moment mee lijken te hebben gezeten.

De Times haalt aan hoe Sam een van de meest geliefde spelers was, ondanks dat het publiek geheim was dat hij een relatie had met een zwemmer uit het schoolteam. Zijn intensiteit als speler deed iedere twijfel echter verstommen, mede omdat de als luidruchtig gekarakteriseerde Michael niet bepaald aan de stereotypen voldoet. “Ik denk dat ze een defensive lineman van mijn formaat ook liever niet naar zijn geaardheid vragen,” zegt hij er zelf lachend over.

Michael Sam wordt in de meeste prognoses ingeschat op een plek in de derde ronde van de draft, die normaal toch wel zeker uitzicht biedt op speelminuten in de league, ook als rookie. Hij zegt in het uitgebreide interview met de Times niet bang te zijn voor wat de toekomst brengt of dat teams hem anders zullen behandelen. “Ik weet dat dit een huge deal is voor sommigen, maar mijn rol in dit alles is niets anders dan keihard te trainen voor de combine.”

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Haakman 6 jaar ago

    Groot nieuws in de VS.. Maar in NL hebben we toch ook dit ‘probleem’? Wanneer is iemand hier uit de kast gekomen en geaccepteerd?

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen