Edwin Jackson naar Washington Nationals

Door

The Mystery Team strikes again! Na Cliff Lee, Carl Crawford en Prince Fielder is het nu pitcher Edwin Jackson, die bij een onverwachte ploeg tekent. De Washington Nationals maken komend jaar gebruik van de diensten van de jonge righty, die als 19-jarige als zijn debuut maakte voor de Los Angeles Dodgers. Jackson gaat ergens rond de $10 miljoen verdienen.

Met Jackson hebben de Nats nu een roster om rekening mee te houden. Zo is E-Jax de derde pitcher in de rotation, met voor hem Jordan Zimmerman en de van Tommy John terugkerende phenom Stephen Strasburg. Ook ruilde GM Mike Rizzo deze offseason voor Gio Gonzalez van de Oakland Athletics. Verder is derde honkman Ryan Zimmerman een perennial All Star, maakt 2010 first overall pick Bryce Harper waarschijnlijk in de loop van het jaar zijn debuut èn is Roger Bernadina nog steeds onderdeel van het team.

Carrière

Jackson heeft in zijn jonge carrière al de stempel ‘journeyman’ op zich. Niet gek, want na de Dodgers speelde hij voor de Tampa Bay (Devil) Rays, Detroit Tigers, Arizona Diamondbacks, Chicago White Sox en St. Louis Cardinals. Met de Cards won hij vorig jaar de World Series en pitchte in Game 4, die door de Texas Rangers met 4-0 werd gewonnen.

Jackson heeft een 4.46 ERA voor in zijn carrière. De verwachting is echter dat hij het de komende jaren onder de vier kan houden, aangezien hij zijn prime ingaat en hij volwassener wordt op de werpersheuvel.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen