Ed Reed steunt Obama in uitspraken

Door

Baltimore Ravens v San Diego ChargersAnders dan diverse spelers die zondag de Super Bowl spelen is Baltimore Ravens safety Ed Reed het helemaal eens met uitspraken van President Obama over de veiligheid binnen het american football. Sterker nog, hij wil graag bijdragen aan een oplossing. De veteraan die al elf jaar actief is in de NFL, en alom gerespecteerd, zei dat hij zich ook grote zorgen maakt over de veiligheid van het spelletje. Hij voegde daar de volgende uitspraak aan toe: “ik wil graag bijdragen in het nadenken over dit probleem en oplossingen aandragen.”

Steun voor Obama
“Ik sta achter Obama”, zei Reed toen hij hoorde over de zorgen van de president om ouders die hun kinderen football laten spelen. “Ik heb een zoon en ik forceer zeker niet dat hij football moet gaan spelen. Ik zeg steeds tegen hem, ‘Son, I played it so you don’t have to.'” Reed, negenvoudig Pro Bowler, vindt dat het medische systeem binnen american football faalt. “Er zijn ernstige misstanden die opgehelderd moeten worden en de medische ruimtes en trainingsvoorzieningen hebben snel upgrades nodig.”

Niet eens
Reed heeft natuurlijk de president aan zijn zijde, een goede reden voor deze uitgesproken mening. De media vroeg echter bijna alle spelers van zowel de Ravens als de 49ers om hun mening en verreweg de meerderheid is het niet eens met president Obama. Teamgenoot en quarterback Joe Flacco gaf aan dat nooit iemand hem geforceerd heeft tot het spelen van football. “Wij hebben zelf deze keuze gemaakt, en bij kinderen treden niet dezelfde fysieke problemen op.”

Fysiek spelletje
Ook 49ers All-Pro linebacker Aldon Smith ziet geen problemen. “Het is niet dat ik er aan begon en we tennis gingen spelen. Het is gewoon een fysiek spelletje. Iedereen speelt hard en sommige jongens krijgen rake klappen. Daar staan we bekend om. Daar hebben we voor getekend. Guard Alex Boone ziet weinig problemen voor kinderen. “Maar als ze ouder worden moeten ze wel begrijpen hoe het spel gespeeld wordt.”

Het is dus duidelijk dat er verschillend over wordt gedacht en dat Reed en Obama niet de steun hebben van een overgroot deel van de spelers. Dat Reed dit offensief start is ook opmerkelijk omdat de gemiddelde NFL-kijker hem toch wel degelijk kent van harde hits en agressief verdedigen. Aan de andere kant siert het de linebacker dat hij zich hard maakt voor een veiligere sport met minder ernstige blessures. Het debat is los.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen