Penguins en Senators openen met uitzege

Door

De Pittsburgh Penguins hebben hun eerste divisionale onderonsje winnend volbracht. In het hol van de leeuw werden de Philadelphia Flyers in een gelijkwaardig duel met 3-1 verslagen. De Ottawa Senators begonnen het seizoen met een 4-1 zege, zij waren te sterk voor de Winnipeg Jets.

Pittsburgh Penguins v Philadelphia Flyers

The battle of Pennsylvania

Na de play-offserie van afgelopen seizoen tussen beide ploegen stonden vandaag met name de goalies in de schijnwerpers. Hoe zouden zij presteren na de zeer doelpuntrijke onderlinge play-offserie? Zowel Fleury (Penguins) als Bryzgalov stonden op het ijs en beiden stelden niet teleur. Tyler Kennedy en James Neal bezorgden de Penguins een verdiende voorsprong in de eerste periode.

Fleury hield in de eerste periode zijn doel schoon, maar de Flyers, in de eerste periode vooral afhankelijk van de powerplay met 5 van de 6 schoten met een man meer, schoten al na 23 seconden uit hun slof: 2-1, Claude Giroux. De Flyers bleven sterker in die periode, maar dichtten het gat niet.

Ook in de derde periode, die gelijkwaardig verliep, waren de Flyers niet bij machte om het gat te dichten en dat resulteerde aan het einde van de wedstrijd in de 3-1 van Chris Kunitz, die een leeg doel mocht vullen.

Senators at Jets

Erik Karlsson was vorig seizoen al een belangrijke kracht aan de kant van de Ottawa Senators en zette die lijn in de eerste wedstrijd van dit seizoen voort. Zijn ploeg won met 4-1 en de offensief sterke verdediger was met een goal en een assist gelijk weer zeer belangrijk voor de Canadese hoofdstedelingen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen