‘Eagles zeggen nee tegen Favre’

Door

Dat is net wat we nodig hebben, natuurlijk. Juist nu de NFL lockout op het punt staat te worden opgeheven: de Favre-watch, die de football-gemoederen de voorbije drie off seasons zo bezig hield, die weer van start is gegaan.

Ja, we weten het allemaal. Brett Favre kondigde aan het einde van afgelopen seizoen zijn afscheid aan. En dit keer zou het absoluut honderd procent, zonder ook maar enige twijfel en echt beloofd, definitief zijn. Maar bij Favre weet men: zeg nooit nooit. De afgelopen vijf keer was het immers ook al ‘definitief’.

Een paar weken geleden werd er door een ESPN-journalist al een proefballonnetje opgegooid over de terugkeer van #4. Het bericht werd hier en daar opgepikt, maar al te serieus werd het niet genomen. Niettemin: waar rook is, is vuur.

Dit weekeinde doken er ineens concretere geruchten op. De Philadelphia Eagles zou geinteresseerd zijn. Quarterback Kevin Kolb heeft geen zin om achter Michael Vick tweede viool te spelen, en wil – zodra het einde van de lockout dat toelaat – verhandeld worden. En de Eagles zouden wel oren hebben naar Favre als backup voor Vick.

Vick zelf reageerde op zijn Twitter-account in ieder geval razendenthousiast. ,,Ik zou het een eer vinden om Brett Favre als mijn backup te hebben”, tweette Vick. ,,Dat zou geweldig zijn. Leren om te spelen met verdedigingen zoals hij zijn hele carriere heeft gedaan…”

De link is natuurlijk gauw gelegd: Eagles’ hoofdcoach Andy Reid en offensive coordinator Marty Mornhinweg kennen Favre nog maar al te goed van hun tijd bij de Green Bay Packers. Geen van beiden heeft tot nu toe op de geruchten gereageerd. Favre zelf deed dat overigens evenmin.

Maar om alle optimisme (of juist niet) maar meteen de kop in te drukken. De goed ingevoerde Jay Glazer van FOX Sports laat weten dat twee Eagles-bronnen hem hebben verzekerd dat Philly absoluut niet geinteresseerd is in Brett Favre als backup. ,,Dat is niet de optie waar ze naar op zoek zijn”, aldus Glazer.

Wordt niettemin en ongetwijfeld vervolgd.

Foto: sports.aceswebworld.com

Ook leuk om te lezen