Eagles traden Kolb naar Cardinals

Door

Het hing al een tijdje in de lucht, maar Kevin Kolb is Eagle-af. De 27-jarige quarterback gaat aan de slag bij de Arizona Cardinals, waar hij de waardige opvolger van Kurt Warner moet worden.

In het eerste seizoen na het vertrek van Warner had coach Ken Wisenhunt enorme problemen op de quarterback positie. Max Hall, Derek Anderson en John Skelton voldeden allemaal niet en Arizona zag zich genoodzaakt de hoofdprijs voor Kolb te betalen.

Naast de tweede selectie van Arizona in de draft van 2012 bewandelt ook cornerback Dominique Rodgers-Cromartie de omgekeerde weg. Rodgers-Cromartie was een Probowl keuze in 2009 en zal het Eagles-backfield gaan versterken.

Wide receiver Larry Fitzgerald maakte zich eerder dit jaar al sterk voor de komst van Kolb.

Na het vertrek van Donovan McNabb in 2010 werd Kolb eindelijk klaar geacht voor het grote werk in Philadelphia. Dankzij een hersenschudding in de eerste wedstrijd van het seizoen en de overweldigende prestaties van concurrent Michael Vick wist Kolb zijn plek niet meer terug veroveren.

De Eagles kozen er ook dit jaar voor om Vick, die vorig jaar het beste seizoen uit zijn carrière had, als starter te benoemen. Kolb weigerde na drie jaar achter McNabb te hebben gediend nu achter Vick plaats te nemen en wilde daarom vertekken.

Kolb tekent bij de Cardinals een contract voor vijf jaar ter waarde van 63 miljoen dollar. De voormalige Houston Cougar, die in 2007 door de Eagles in de tweede ronde gedraft werd, startte in zijn carrière tot nu toe slechts zeven wedstrijden, waarvan hij er drie won en vier verloor.

Foto: azcentral.com

Ook leuk om te lezen