Eagles geven Vick zesjarig contract a $100M

Door

Michael Vick is weer helemaal terug. Sportief en sociaal was-ie dat al een tijdje, maar sinds afgelopen maandag is de quarterback van de Philadelphia Eagles ook financieel weer helemaal boven jan, nadat hij met zijn club tot een akkoord kwam over een zesjarige verbintenis, ter waarde van maar liefst 100 miljoen dollar.

Michael Vick werd daarmee op slag een van de best betaalde spelers in de NFL, zeker gezien het feit dat veertig miljoen van die honderd gegarandeerd is.

Het is voor Vick de zoveelste kroon op zijn werk, nadat hij achttien maanden achter de tralies had doorgebracht wegens het leiding gevevn aan een dog fighting ring. De quarterback leidde zijn ploeg afgelopen seizoen naar de titel in de NFC east, hij werd door AP uitgeroepen tot Comeback Player of the Year, hij mocht starten in de Pro Bowl, en hij was lange tijd in de race om te worden uitgeroepen tot MVP van de league – totdat Tom Brady hem in de slotweken van het seizoen de loef afstak.

,,Ik ben bijzonder gelukkig dat we met Michael een akkoord hebben bereikt over een langjarige verbintenis”, liet zijn coach Andy Reid in een persbericht weten. ,,Het is het resultaat van al het werk dat Michael zich heeft getroost, zowel op- als buiten het veld. Ik ben er trots op dat hij erin is geslaagd opnieuw successen te behalen in de league, maar hij zal de eerste zijn om te onderkennen dat er nog veel werk wacht voor zowel hemzelf als het team.”

Omdat de Eagles eerder dit jaar de franchise tag aan hem hingen, had Vick dit seizoen recht op zestien miljoen dollar. Hij neemt genoegen met een tikje minder, waardoor Philadelphia qua salary cap wat meer armslag heeft.

Vick (31) werd na zijn periode in de gevangenis in 2009 opgeraapt door de Eagles, waar hij aanvakelijk derde quarterback werd achter Donovan McNabb en Kevin Kolb. Na het vertrek van McNabb naar Washington, en een hersenschudding voor Kolb aan het begin van afgelopen seizoen, greep Vick onmiddellijk zijn kans, om de positie van starting quarterback niet meer uit handen te geven.

Hij startte vervolgens elf keer, en kwam daarbij tot indrukwekkende statistieken: 3,018 passing yards, 21 passing touchdowns, 9 rushing touchdowns, een completion percentage van 62.6 en een passer rating van 100.2. Vick rende bovendien nog eens 676 yards met de bal in z’n hand.

Bekijk hier het hoogtepunt van het Michael Vick-seizoen, Monday Night Football tegen de Redskins:

 

Ook leuk om te lezen