Eagles boeken nipte zege op Ravens

Door

Velen keken donderdagnacht uit naar de opening van het seizoen van de vernieuwde en zwaar versterkte Philadelphia Eagles die het in eigen huis opnamen tegen de Baltimore Ravens.

De Eagles traden aan zonder een drietal van de grootste wapens. DeSean Jackson heeft zich pas net bij de groep gevoegd, Jeremy Maclin is ziek en LeSean McCoy raakte de bal slechts één keer aan.

Michael Vick speelde wel, al was het maar één serie. In acht plays, tachtig yards en met een korte touchdownpass naar tight end Brent Celek liet Vick zien zijn goede vorm van 2010 door te zetten.

Daarna was het de beurt aan back up Vince Young die nu van Vick, de speler waar hij in college zoveel vergelijken werd, mag gaan leren. VY liet enkele goede dingen zien, waaronder een play waar hij aan de hevige druk van de Ravens wist te ontsnappen en toch bleef kijken voor een receiver. De pass naar Chad Hall was goed voor 32 yards en een first down.

De verdeging hield de boel grotendeels dicht, en blitzte zoals we gewend zijn van de Eagles, hetgeen resulteerde in maar liefst zes sacks.

Bij de Ravens stond Joe Flacco maar heel even op het veld, en daarna mocht rookie Taylor het laten zien. Twee interceptions en geen touchdowns later waren de Ravens geklopt. Het onbrak ze vooral aan opties in de passing game.

Met het vertrek van veteranen Derreck Mason naar de Jets en Todd Heap naar de Cardinals is Boldin het enige bewezen doelwit. Ray Rice kwam amper in actie; hij rushte vijf keer voor zeven yards en had één mooie catch, die hij omzette in een winst van 21 yards.

Uiteindelijk was het niet genoeg, de Eagles versloegen de Ravens met 13-6.

Zie hier een korte samenvatting van het duel:

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen