Durant, Thunder rekenen af met Clippers

Door

BannerPlayoffs

Kevin Durant had 39 punten en zestien rebounds, Russell Westbrook eindigde met negentien punten en twaalf assists voor de Oklahoma City Thunder dat zich afgelopen nacht voor de Western Conference Finals plaatste door in Game 6 af te rekenen met de Los Angeles Clippers, 104-98. OKC neemt het nu op tegen de San Antonio Spurs in een rematch tussen de laatste twee kampioenen in het Westen.

OKC kende een trage start, waardoor LA onder leiding van Chris Paul (25 punten, elf assists) en Blake Griffin (22 punten) al snel een voorsprong opbouwde van zestien punten. Durant had er liest negen minuten voor nodig om zijn eerste field goal te noteren, maar eenmaal op gang gekomen, hield de MVP van de NBA zijn ploeg in de wedstrijd door onder meer in het tweede kwart drie driepunters op een rij te maken. Verdedigend werd er ook wat steviger ingegrepen.

Perkins

Toch waren het de Clippers die drie kwarten lang aan de leiding bleven, mede doordat Westbrook pas laat in het derde kwart zijn eerste field goal maakte. Maar Westbrook was wel bij les in het laatste kwart, kwam daarin tot tien punten en zorgde er samen met Durant voor dat OKC een kleine voorsprong nam die niet meer uit handen werd gegeven. Onder meer een bh-loze Rihanna en Laker-fan Jack Nicholson (die soms niet helemaal meekrijgt van wat er om hem heen gebeurt) waren aandachtig toeschouwer in het Staples Center.

rihanna

Nicholson

Maar de ster van de avond zat niet in het publiek, maar stond op het veld:

Tot slot de highlights:

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen