Durant lonkt naar Turks avontuur

Door

De ster van de Oklahoma City Thunder, Kevin Durant, laat weer van zich horen. Na zijn prestatie op Rucker Park zou de 22-jarige forward nu in overleg zijn met de Turkse ploeg Besiktas.

Het gaat wel over de beginfase van een contractbespreking. De Turkse club kan al rekenen op de handtekening van spelverdeler Deron Williams en was de voorbije weken in gesprek met Lakers All-Star Kobe Bryant. Nu die laatste zei dat er ‘zero’ procent kans was dat hij in Turkije zou gaan spelen wil Besiktas een andere superster binnenhalen.

Nike zou zijn vertegenwoordigers van de NBA het liefst zien spelen in China als ze toch elders dan in de VS willen spelen. Daar ligt namelijk een groot stuk van Nike’s commerciële interesse. Durant (ook bij Nike aangesloten) zou nu een tegengestelde instelling hebben.

Hij wil eerder in Europa aan de slag. Hij bekijkt aanbiedingen uit Spanje, Rusland en Turkije terwijl Bryant toch geneigd is om in China aan de slag te gaan.

Durant’s vertegenwoordiger bevestigt dat de Turkse teams agressief op zoek zijn naar grote namen. “De Turkse optie is zeer intrigerend”, zei vertegenwoordiger van Durant, Aaron Goldwin. “We zijn ook aan het kijken naar andere landen. Kevin heeft nog geen overeenkomst om ergens te spelen, we bekijken wat het beste past bij hem. De Turkse ploegen zijn heel direct in hun benadering.”

Een andere client van de man, Jamal Crawford, werd ook al aangesproken door een Turkse club. Twee weken geleden nog zei Durant dat de kansen dat hij over het water zou gaan spelen 50-50 waren.

Ook Dirk Nowitzki, Dwyane Wade en Tony Parker gaven te kennen dat ze ergens willen spelen als de NBA de lockout niet kan oplossen.

 

Ook leuk om te lezen