Durant: ‘We zullen niet toegeven’

Door

Een vuist maken. Elkaar blijven steunen en vooral niet teveel speelruimte weggeven. Dat zijn nu belangrijke aspecten voor de spelers. Dat is althans de mening van Kevin Durant. De topschutter van Oklahoma City Thunder benadrukt dat solidariteit gewenst is.

De poot stijf houden, ook al houdt dat in dat er geen volledig seizoen kan worden gedraaid. Het doel is belangrijker dan het middel, wat de tweevoudig topscorer van de NBA betreft.

,,We moeten blijven gaan waarvoor we staan, het maakt niet uit hoe lang het duurt. We zullen niet toegeven. We zullen bij ons standpunt blijven totdat we een goede deal hebben”, luidt zijn statement.

,,De manier waarop de CBA werkte, beviel ons goed. Dat hoeven we niet te veranderen”, vervolgt de All Star.

Tijd mag geen belemmering zijn in de ogen van Durant, die de Thunder stem is van de Thunder in de spelersvakbond. Dan maar een oplossing in december of januari.

Zij, de artiesten op het parket, hebben recht op een goede oplossing, waarin zij gewaarborgd zijn van goede inkomsten. Daar wil hij best wat maanden zonder voor opofferen, nu de lockout sinds 1 juli officieel is.

Daarmee pleit de jonge forward niet voor een langdurig en traag proces. Dat wil hij er niet mee zeggen. Durant meldt dat het basketbal sowieso de grote verliezer is. Dat betreurt hij.

,,We moeten de fans niet langer dan nodig laten lijden. Ik denk dat wij als spelers ook pijn lijden, omdat we niet kunnen basketballen. Het doet mij nu al pijn, omdat ik niet met mijn coaches , de general manager en de jongens kan praten.”

Hoe dan ook, alles en iedereen die de NBA lief heeft, moet door de zure appel heen bijten. De druk om weer de vloer op te willen, om de fans te behagen of om weer te willen ballen moet geen reden zijn om toe te happen.

Durant realiseert zich dat dat een zware opgave wordt. Daarom hamert hij op eenheid onder de spelers. Want hoe langer een nieuwe cao uitblijft, hoe moeilijker het wordt elkaar te blijven dekken.

Hoewel spelers en eigenaren momenteel lijnrecht tegenover elkaar staan onder andere over salarissen, contractduur en verdeling van andere inkomsten, lijkt Durant toch al een stapje hun kant op te zetten. ,,We willen gewoon dat de eigenaren naar ons luisteren en weten dat we op ook voor hen spelen en we ze altijd op een correcte manier zullen vertegenwoordigen.”

Foto: blog.newsok.com

Ook leuk om te lezen