Dunleavy op shortlist Lakers

Door

In de laatste 20 jaar hebben de Los Angeles Lakers twee coaching legendes moeten vervangen: Pat Riley en Phil Jackson. De enige keer dat het goed uitdraaide was toen ze hun pijlen richtten op Mike Dunleavy. Deze keer zullen ze hetzelfde doen. Dunleavy werd gecontacteerd door het team deze week en blijkbaar staat hij op de shortlist van het team om Jackson op te volgen. Houston Rockets’ coach Rick Adelman staat ook op de lijst.

Huidig assistent coach Brian Shaw heeft de publieke steun van Kobe Bryant en wordt gezien als de sterkste interne kandidaat. De Lakers hebben interviews met Shaw en Chuck Person voorzien. Dunleavy wacht momenteel een uitspraak af van de rechtbank, want de Clippers hebben zijn betalingen gestopt nadat ze hem ontslaan hadden als general manager vorig jaar.

Zijn vorige loopbaan bij de Clippers was niet succesvol, maar toch wordt Dunleavy gezien als een goede tacticus met een indrukwekkende play-offloopbaan. Hij was de coach van het jaar in 1999 met de Portland Trailblazers. De Lakers hebben hem steeds hoog ingeschat nadat hij Riley verving in 1990. Ze geraakten in de finale van de play-offs waar ze verloren tegen de Chicago Bulls van Jackson.

Dunleavy is de meest winnende coach in de geschiedenis van de Clippers. Hij leidde het team bijna naar de finale van de Western conference in 2006. In zijn carrière bij de Lakers, Milwaukee Bucks, Portland Trailblazers en Clippers eindige hij met 613-716.

Foto: cdn.guyism.com

 

Ook leuk om te lezen