Ducks en Jets winnen na shootout

Door

St Louis Blues v Winnipeg Jets

Twee wedstrijden afgelopen nacht in de NHL en beide wedstrijden werden beslist met een lange shootout. De Anaheim Ducks wonnen na zes ronden van de Phoenix Coyotes. De Winnipeg Jets hadden een ronde langer nodig om de St. Louis Blues te verslaan.

Teemu Selanne had de Ducks vroeg op voorsprong gezet, maar door goals van Antoine Vermette en Rostislav Klesla moesten de Ducks alle zeilen bij zetten om er een overtime uit de slepen. Twee minuten voor tijd lukte dit. Nick Bonino loste een schot vanaf de blauwe lijn. Doelman Smith zag de puck pas laat en kon het schot niet meer tegenhouden: 2-2.

Na drie ronden stonden beide ploegen nog altijd gelijk. Namens beide teams hadden twee schutters doel getroffen. In de zesde ronde besliste Jakob Silfverberg de wedstrijd. Hij passeerde Mike Smith en zag daarna toe hoe Jonas Hiller Shane Doan het scoren belette.

Alexander Steen maakte namens de St. Louis Blues twee goals, maar moest in de derde periode toezien hoe de 3-1 voorsprong van zijn ploeg niet kon worden vastgehouden. Evander Kane zorgde voor de aansluitingstreffer en twee minuten voor tijd ging het dak in het MTS Centre eraf toen Tobias Enstrom beide ploegen op gelijke hoogte bracht.

In de shootout hadden de Jets in ronde drie geluk dat doelman Elliott het schot van Bryan Little net niet genoeg kon aanraken om het uit zijn net te houden. Daarna hielden beide goalies lang hun doel schoon. In de zevende ronde wist Olli Jokinen Elliott te passeren voor het extra punt.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen