Ducks in eigen huis verrassend onderuit tegen Jets

Door

Winnipeg Jets v Anaheim Ducks

Anaheim Ducks heeft zijn eerste reguliere nederlaag in eigen huis van het seizoen geleden. De ploeg, die tot vandaag 20 keer wist de winnen in eigen huis en tweemaal moest capituleren na overtime, ging tegen Winnipeg Jets 3-2 onderuit. De Jets blijven goed bezig sinds het aanstellen van coach Paul Maurice.

Het was alweer de vierde opeenvolgende overwinning voor de ploeg uit Winnipeg. Ondanks de vroege powerplay goal van Cam Fowler werd al vroeg de basis gelegd voor die overwinning. Blake Wheeler en Andrew Ladd brachten de Jets op voorsprong, waarna Evander Kane bij zijn terugkeer sinds zijn blessure shorthanded de 3-1 maakte.

Anaheim probeerde daarna nog wel om terug te komen in de wedstrijd, maar de vele kansen die de ploeg creëerden waren aan hen niet besteed. Ondrej Pavelec bleek meermaals een sta-in-de-weg voor de Ducks, die niet verder kwamen dan de 3-2 van Nick Bonino.

Ondanks de nederlaag blijven de Ducks koploper in de NHL. De Winnipeg Jets staan met 51 punten nog altijd laatste in de sterke Central Division.

Overige uitslagen Western Conference:
Minnesota Wild – Dallas Stars 0-4
Toronto Maple Leafs – Colorado Avalanche 5-2
Vancouver Canucks – Edmonton Oilers 2-1

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen