DRose en Deng teveel voor Heat

Door

Mochten de Chicago Bulls en de Miami Heat in de reguliere competitie gelijk eindigen, dan heeft Chicago alvast een klein streepje voor: thuisvoordeel indien de ploegen elkaar treffen in de playoffs. En de Heat weet sinds gisteravond wat dat betekent. Een kolkende ‘Madhouse on Madison’, en een zware dobber.

De Bulls sloten het onderlinge duel in de United Center af met een klinkende overwinning (93-89), en dat was al de tweede keer dit seizoen. Maar kon Miami de vorige keer nog aanvoeren dat LeBron James er niet bij was, dit keer waren er geen excuses.

De UC, met Kanye West en kersvers burgemeester Rahm Emanuel op de eerste rij, zag een wedstrijd met twee gezichten. Voor de pauze was het vooral Miami dat de klok sloeg, en dat – vooral dankzij James (29 punten) en Dwyane Wade (34) – een comfortable voorsprong van elf punten nam.

Na de pauze ging, onder aanvoering van Luol Deng (20 punten) en Derrick Rose (26), het licht aan bij de Bulls. En na een tussensprintje van 20-6 nam de thuisploeg bij 64-63 eindelijk weer eens de leiding.

Een 13-0 run van de Heat zorgde nog even voor een oprisping, maar daarmee was de koek op.

DRose stelde zijn MVP-kandidatuur met een welgemikt jumpshot, waarna Deng op assist van diezelfde Rose een perfect getimede driepunter liet vallen.

En dat terwijl James (driepunter in het luchtledige) en Chris Bosh (een op achttien, vijf punten) op het moment dat de poet werd verdeeld hopeloos faalden.

Voor de Heat was de nederlaag pas de tweede in dertien duels. Maar die twee zeperds werden wel geleden tegen de twee andere topploegen in het Oosten: de Boston Celtics en de Bulls.

Voor James c.s. was het treffen met de Bulls dan ook een statement game, maar de boodschap die dat opleverde was wat wrang. De Heat zou dit seizoen wel eens nog niet goed genoeg kunnen zijn.

Voor de Bulls daarentegen was de 93-89 zege al weer de achtste thuisoverwinning op rij. ,,We hebben opnieuw laten zien dat we ons kunnen meten de beste teams in de NBA,” vond DRose dan ook.

Zie hier de samenvatting tussen de Heat en de Bulls.

Foto: i.cdn.turner.com

Ook leuk om te lezen