Drie goals in derde periode redden de Blackhawks

Door

Winnipeg Jets v Chicago Blackhawks
Edmonton Oilers @ Chicago Blackhawks 4-5

Het moet zo langzamerhand een frustratie zijn voor de Edmonton Oilers: goed spelen tegen de Chicago Blackhawks, maar er niet met de winst vandoor kunnen gaan. Datzelfde scenario speelde zich ook deze wedstrijd weer af. Twee late goals van Marcus Kruger en Duncan Keith zorgde ervoor dat de game naar OT ging, waarin de Hawks de winnende binnen prikte in het United Center.

De Oilers wisten goed te kapitaliseren op hun power plays, beide keren wisten ze het net te vinden. En dat terwijl de Blackhawks in hun vorige wedstrijd tegen de Dallas Stars lieten zien wél uitstekend met een short handed situatie om te kunnen gaan: zes keer een man minder, geen enkele tegengoal. Ondanks dat krijgen de mannen uit de Windy City teveel power plays tegen. Alleen de Islanders noteren meer penalty minutes.

Voor de Blackhawks speelde left winger Brandon Saad weer een goede wedstrijd en voegde een goal en een assist toe aan zijn puntentotaal.

Door de overwinning houdt de regerend Stanley Cup houder Central Division genoot Colorado Avalanche in het vizier. Beide teams hebben 28 punten, maar de Avalanche hebben twee wedstrijden minder gespeeld. De Oilers blijven laatste in de Pacific Division en hebben in 19 wedstrijden pas vier keer gewonnen.

Vancouver Canucks @ Anaheim Ducks 1-3

De Anaheim Ducks zijn op dreef. Voor de vijfde keer op rij wisten zij te winnen en staan nog altijd boven aan in de league. Dit keer moesten de stugge Vancouver Canucks eraan geloven. De trip naar het Honda Center was voor niets. Voor Corey Perry begint dit seizoen steeds meer gelijkenissen met het memorabele 2006-07 seizoen te hebben.

Perry – goed voor een goal en een assist – is één van de vijf overgebleven sterkhouders uit dat seizoen, toen de mannen uit Californië de Stanley Cup omhoog mochten tillen. Ondanks dat er behoorlijk wat nieuwe gezichten bij de franchise zijn bijgekomen, presteert het team naar behoren. En Perry weet wel waar dat aan ligt: ”There’s a lot of guys in here with a lot of character that want to win and prove that they belong here. They’re playing every game like it’s their last. And if we keep doing that, we’re going to be successful.”

Eén van die nieuwe gezichten is rookie goalie Frederik Anderson. Hij heeft nog geen wedstrijd in de NHL verloren en maakte 35 saves in zijn zesde wedstrijd voor de Ducks en blijkt dus een uitstekende vervanger voor de zieke Jonas Hiller. Center Nick Bonino zorgde voor de voorsprong door in de laatste minuut van de tweede periode te scoren. Andrew Cogliano voegde daar nog een empty netter aan toe.

De Ducks beleven hun beste tijden ooit in hun Honda Center: 8-0. Overall staan ze op 15-3-1 en gaan dus fier aan leiding in de NHL.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen