Drie Broncos geschorst door NFL

Door

Terwijl Denver in de ban was van Peyton Manning, die op vrijdag en zaterdag in de stad verbleef om met de Broncos te spreken, bracht de NFL ander nieuws naar buiten over het team in de Mile High City. Linebacker D.J. Williams en defensive tackle Ryan McBean zullen de eerste zes wedstrijden van het seizoen niet mogen spelen, terwijl tight end Virgil Green voor vier wedstrijden is geschorst.

Binnen een uur bracht Williams een uitgebreide verklaring naar buiten, waarin hij aangaf samen met McBean een rechtszaak aan te zullen spannen tegen de NFL: “Ik heb begrepen dat de NFL mij heeft geschorst op basis van een urine monster die geen steroïden of illegale substanties bevatte, maar dat ze beschouwen als niet-menselijk. Tijdens de hoorzitting hebben wij overtuigend bewezen dat de door de NFL ingehuurde monster verzamelaar grote fouten heeft gemaakt, en deze man is hier later voor ontslagen door de NFL. De NFL executive die de hoorzitting leidde heeft buiten mijn weten om over de zaak gecommuniceerd met de leiding van de NFL en daarmee het systeem gecorrumpeerd. Mijn schorsing is daarom volledig onterecht.”

Williams is één van de verdedigers met de hoogste salarissen binnen het team, en als hij niet wordt vrijgesproken kunnen de Broncos besluiten hem te laten gaan. McBean is een restricted free agent, en ook zijn toekomst is allerminst zeker.

Virgil Green verklaarde zich enkele uren na het bekend worden via Twitter: “Ik ben geschorst voor het innemen van ADHD medicatie voordat ik toestemming had ontvangen van de NFL. Ik heb inmiddels die toestemming gekregen en kan zonder problemen mijn medicijnen nemen. Ik wil mij verontschuldigen tegenover de Broncos organisatie, mijn team, vrienden en familie.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen