Draft legt nieuwe bom onder White Sox

Door

Af en toe is het reuze vermakelijk om Ozzie Guillen – en niet alleen vanwege zijn steenkolen-engels – te volgen op Twitter. Dinsdagavond was weer eens zo’n avond. De White Sox-manager was woest, pislink zelfs.

“I’m in a very, very bad mood. Stay away as far as you can”, zou luidde z’n eerste (geredigeerde) Tweet. Gevolgd door: ,,At least for a week. It’s better that way.”

Op woensdag kwam de aap uit de mouw. De reden van Guillen’s boosheid: zijn oudste zoon Ozney was opnieuw niet gedraft. En goed ingevoerde bronnen menen dat de familie Guillen ervan overtuigd is dat de White Sox ze een kunstje heeft geflikt.

In het Amerikaanse baseball is het namelijk niet ongebruikelijk dat clubs in de lagere rondes van de draft familieleden van werknemers draften. De overige clubs wordt gewezen op het feit dat ze zich koest moeten houden, omdat de club met de familiebanden interesse heeft. Op die manier kwamen Tyler Williams (zoon van GM Kenny) en Harold Baines Jr (zoon van de first base coach met dezelfde naam) in 2009 in de White Sox-opleiding terecht.

Vorig jaar, toen Ozney Guillen klaar was om te worden gedraft, ging het echter mis. De Guillen’s was verteld dat de White Sox interesse hadden, maar toen de vijftig rondes voorbij waren, had niemand benjamin Ozney binnengehaald. Ook de Chicago White Sox niet.

Een (van de vele) ruzie(s) tussen Ozzie Guillen en Kennie Williams was het gevolg.

Maar wat schetst ieders verbazing: exact hetzelfde scenario voltrok zich deze week opnieuw… En dat terwijl de familie Guillen, zo lieten ze off the record weten, toch echt was verteld dat de White Sox interesse hadden, en dat andere clubs zich daarom niet voor hem zouden melden. Met andere woorden: de Sox hadden hen (opnieuw) een kunstje geflikt.

De pislinke Guillen hield zich woensdag tijdens zijn dagelijkse perspraatje echter kranig. ,,Misschien is Ozney dan toch niet zo goed als wij denken”, deed hij of zijn neus bloedde. General manager Kenny Williams wist zich van de prins geen kwaad. ,,Wij hebben belangrijkere zaken om ons druk over te maken.”

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Foto: thesportsbank.net


Ook leuk om te lezen