Doughty bezorgt Canada zege in overtime

Door

Ice Hockey - Winter Olympics Day 9 - Finland v Canada

Canada heeft zichzelf een goede dienst bewezen, door de strijd om plaats 1 in poule B in haar voordeel te beslissen. In een onderling duel werd concurrent Finland in overtime met 1-2 verslagen. Beide landen gaan door naar de kwartfinale, hierin treft Finland mogelijk Rusland.

Finland – Canada

Drew Doughty was de grote man voor de Canadezen. De verdediger opende de score in de eerste periode. Chris Kunitz kreeg een dikke kans op de 0-2, maar faalde. In periode twee kreeg Canada de rekening hiervoor gepresenteerd toen Tuomo Ruutu de gelijkmaker noteerde. De Canadezen, die het merendeel van de kansen kregen in deze wedstrijd, beslisten de wedstrijd dankzij opnieuw Drew Doughty. De verdediger maakte alweer zijn vierde goal van het toernooi.

Oostenrijk – Noorwegen

Michael Grabner is dé man van het toernooi voor de Oostenrijkers. De 3-1 zege die tegen Noorwegen werd geboekt was vooral te danken aan het goede spel van Grabner, die met 2 goals en 1 assist zeer aanwezig was. Hij is met 5 doelpunten in totaal ook de topscorer van dit toernooi tot dusver. Oostenrijk eindigt als derde, Noorwegen als laatste.

Overzicht barragewedstrijden, tussen haakjes de tegenstander in de kwartfinale:
Rusland – Noorwegen (Finland)
Zwitserland – Letland (Canada)
Tsjechië – Slowakije (USA)
Slovenië – Oostenrijk (Zweden)

De barragewedstrijden worden dinsdag gespeeld, woensdag worden de kwartfinales afgewerkt.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen